Ifjú barátunk, kommentelő társunk rövid novellája következik- az Ördögűzés mintájára a patriarchizmus szertartásos kiűzéséről, feminista nővérek segítségével. A novella hatékony írói eszközökkel az érzelmeinkre ható dráma, és csöppnyi iróniát felvillantó paródia is egyben. Üzenet a nőknek: tarts ki, légy elhivatott és a végsőkig küzdj egy jobb világért, akkor is, ha néha reménytelennek látszik. Mégis lásd az embert, tudj szeretni, megbocsátani, és ne feledd, az emberiség másik felénél gyakran normák, szokások, külső nyomás is közrejátszik, miközben a szíve mélyén ott a szeretet és remény, amihez csak támogatást vár. Üzenet a férfiaknak: mindannyian maradjunk emberek, s ne hagyjuk, hogy a hatalom által megálmodott normák igazolhassák a szeretteinkkel szembeni önösségünket, uralkodási vágyunkat.

Feltöltő: Alexa07
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alexa07
"Esős szombat este volt, az utcák már kihaltak. Csupán egy autó haladt a komor úton. Mária nővér vezette, utasai pedig a tanítványai voltak. Mária nővér már tudta, mi fog történni, már sok ilyet átélt. A tanítványok közül néhánynak viszont ez volt az első eset. Feszült volt a légkör, mindenki tudta, hogy emberek élete múlhat rajtuk. Vajon időben odaérnek? Vajon sikerül? ..."
Alexa07
A szerzője biztos sok ördögűzéssel kapcsolatos művet nézett. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.