Legalább 400-500 ezer embert várnak, a menet elején nemzetiszínű molinón a következő felirat olvasható: "Aki agresszív, fél. Mi nem félünk!"

A menet elején a fő szervezők vonulnak, köztük Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője, Fritz Tamás, politológus, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum egyik alapítója, Széles Gábor, az Echo Tv és a Magyar Hírlap tulajdonosa, vállalkozó, Bayer Zsolt újságíró és Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója.

"Szeretünk Viktor!" – elindult a Békemenet

Széles Gábor az MTI-nek azt mondta: reményei szerint legalább annyian lesznek, mint az első Békemeneten, amelyen a rendőrség a helikopteres megfigyelése alapján 400-500 ezerre becsülte a menetelők számát. Hozzátette: úgy érzi, nagyon fontos annak bizonyítása, hogy "az ország nem vált a csürhék országává".

A Békemenettel meg kívánják mutatni, hogy a magyar többségi társadalom képes méltóságteljesen viselkedni, ellentétben a Magyar Szolidaritás Mozgalom rendezvényén történtekkel – mondta, utalva arra, hogy az hetekkel ezelőtt a mozgalom rendezvényén ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló szobrot.

A résztvevőknél több molinó is van, amelyeken a következő feliratok olvashatóak: "szeretünk Viktor", "köszönjük Viktor", "veled vagyunk Viktor", "hűek vagyunk az '56-os forradalom eszméihez, "aki Orbán Viktort bántja, minket is bánt".

"Szeretünk Viktor!" – elindult a Békemenet

A Békemenet a Bem szobortól indul és a Margit híd, Szent István körút, Nyugati tér, Teréz körút, Oktogon, Andrássy út útvonalon a Hősök terére tart. A menet indulásakor Csizmadia László, Bencsik András és Bayer Zsolt is arra figyelmeztette a résztvevőket, hogy a menetben provokátorok is vannak.

Sarjadó szavazófülkék tavasszal

Csizmadia az '56-os időket idéző Csepel teherautóról szónokolva azt mondta, a "civil kurázsival üzenjük meg Európának, hogy semmit rólunk nélkülünk". Hangsúlyozta, "2014 tavaszán, együtt a természet sarjadó erőivel szavazataink már biztosíthatják a magyarországi tavasz beköszöntét és a rendszerváltás befejeződését".

Bencsik András emlékeztetett, a Békemenet immár ötödik megmozdulását tartja, amely – szerinte – ezúttal is arról szól, hogy a résztvevők a szeretet és az összefogás erejével, valamint méltósággal válaszolnak a demokráciát ért támadásokra. Mint mondta, "ezzel nyertünk 2010-ben, és ezzel fogunk nyerni 2014-ben is".

"Eltakarítják" az ellentüntetőket

"Nekünk meg van még a lelkünk és ez a legnagyobb fegyverünk" – fogalmazott Bayer Zsolt, aki úgy folytatta, biztosan tudják, hogy provokátorok vannak köztük, a Hallgatói Hálózat (HaHa) aktivistái, akik korábban a Fidesz székházát próbálták elfoglalni. "Bármit is csinálnak, ne szedjétek szét őket, ugyanis erre várnak" – figyelmeztetett, hozzátéve: a provokátorok azt próbálják bemutatni, "mi ugyanolyan agresszívak vagyunk, mint ők". Bayer Zsolt arra kérte a menet résztvevőit, "ne nyúljanak a provokátorokhoz", hanem fényképezzék le őket és szóljanak a szervezőknek, "akik el fogják őket takarítani".

"Szeretünk Viktor!" – elindult a Békemenet

Bibliai idézetekkel zavarogtak

Fiatalok egy csoportja bibliai idézeteket tartalmazó molinókat, táblákat magasba tartva fejezte ki a Békemenettel, a kormányzattal szembeni ellenérzéseit. A mintegy tíz fiatal a Podmaniczky utca és a Teréz körút sarkán várta a menetet "A nép vezetői tévútra tértek, és akiket vezettek, eltévedtek", "Jaj azoknak, akik jogtalan rendeleteket hoznak és irataik csak terheket rónak ki", "Nem fog szűkölködni az, aki ad a szegényeknek" feliratokkal. A rendőrsorfallal a menettől elválasztott fiatalok akciójáról a menetben résztvevők – néhány kivételtől eltekintve – nem vettek tudomást.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsuga
Gusztustalan, hogy ezek mindenki mást, aki nem az ő békemenetükkel szimpatizálnak, úgy állítanak be, mint hazafiatlan, békétlenkedő CSÜRHÉT!??? Hánynom kell az efféle "békés" menettől!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@bretagne: így igaz! Alig fértek el a környéken!
mátmar
Először hülyét csinál belőlük, utána meg még a kezét is nyújta a kézcsókért!
bretagne
@Pálinkafőző Rézüst: Jó volt, hogy ennyien jöttek.
DR Eric CARTMEN
Észak-Korea megirigyelheti a mi "ÉLJEN A PÁRT-ÉLJEN A VEZÉR" menetünket. !!
kukac50
Nem sétáltak volna Orbánért ha 22 ezer és 47 ezer forint közötti összegből tengődne a családjuk.
szablyafűrész
Birkamenetesek figyelmébe !

Mutyisztán ügyészsége "elszámoltat":

"Hunvald-Weinek per
- A bíró többször felhívta a figyelmet az alapvetően hibás ügyészi logikára
- A tanácsadói szerződések kifizetése jogszerű volt, a fedezet biztosított volt
- Az ítélet szerint nem történt károkozás, nem érte kár az önkormányzatokat
- Bűncselekmény hiányában nem jogerősen felmentették a vádlottakat

Hagyó-per
- Többen visszavonták a Hagyó Miklósra tett terhelő nyomozati vallomásukat
- Több vádlott kényszer hatására tett vallomásról, fenyegetettségről beszélt
- Hagyót kizárólag egy személy nyomozati vallomása alapján vádolták meg
- Strasbourgban milliós kártérítés ítéltek meg Hagyónak fogvatartása miatt
- Kiderült, Hagyó vagyonát törvényes, ellenőrizhető módon szerezte
- Több, a nyomozati szakhoz köthető, súlyos eljárási hibára derült fény
- A vád tanúja elismerte: pletykákra és saját teóriájára alapozta terhelő állítását
- A vád állításával szemben voltak teljesítések, és igazolások a megbízások mögött

Molnár-Lakos per
- A perben az ügyészség tanúja sem támasztotta alá a vádiratot
- A vádhatóság is elismerte a perben, hogy nem történt károkozás
- Az ingatlanértékesítés a képviselő-testület által jóváhagyott, törvényes döntés volt
- A bíróság - nem jogerősen - bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottakat "
(nepszava.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.