Az Index szerint, ha a parlament elfogadja a büntető törvénykönyv módosítását a bajai videóbotrány után, az is büntetésre számíthat, aki bedől egy felvételnek és azt megosztja a barátaival valamelyik közösségi oldalon.

Rogán Antal, Kósa Lajos, Harrach Péter és Pálffy István kormánypárti képviselők hétfőn egy olyan módosító törvényjavaslatot nyújtottak be a parlament elé, ami durván szankcionálná a megrendezett, hamisított videók készítését és publikálását.

A jövőben még viccből sem érdemes a bajai kamuvideóhoz hasonló filmeket készíteni. Aki mégis megteszi, akár egy év börtönt is kaphat. Ha a filmet nyilvánosságra hozza, akkor két évet is sózhatnak rá, függetlenül attól, tudta-e vagy sem, hogy a videó kamu. De akár három évig is börtönben ülhet, ha a filmet a nagy nyilvánosság elé tárja. Mindez nemcsak a videókra, de a hangfelvételekre is vonatkozna – olvasható az Index cikkében.A szigorítást azért is vitatják a lap által megkérdezett jogászok, mert eddig sem lehetett büntetlenül lejáratni másokat a nyilvánosság előtt. Rágalmazásért akár egyéves szabadságvesztés is kiszabható most is, más kérdés, hogy erre nagyon ritkán van példa.

A most benyújtott módosító javaslat újítása nemcsak az, hogy szigorúbban szankcionálna, de az is, hogy szigorúbban büntetné azt az embert, aki bedől a kamunak, mint azt, aki a hamis hang- vagy videóanyagot elkészíti. Hack Péter büntetőjogász szerint ez visszatarthatja azokat, akik valódi, titkos felvételekkel próbálják leleplezni a korrupciót vagy a csalást, mert esetleg attól tartanak, hogy a bíróságon nem tudják minden kétséget kizáróan bizonyítani a felvétel eredetiségét.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Miért az hamisított videó volt? Akkor ezek szerint van eredetije is? :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Ennyi erővel a a Magyar választópolgár megtévesztését ,folyamatos félrevezetését ,a valós helyzet kommunkikációs elferdítését ,az ország valódi állapotának letagadását is szankcionálni lehetne ,a képi videótechnikával készített manipuláció a szóbeli kommunikációs manipulálás egy továbbfejlesztett formája :-) Az egész fidesz mehetne a sittre
Tekla
Ha ez így igaz ,akkor halálra fogja magát unni a sok birka ,aki tátott szájjal nézi , a majd elsötétülő tv készüléket.Mert mind a börtönbe lesznek szerkesztőstől ,riporterestől az igazság elferdítői.
kukac50
A Médián keresztüli hazudozásért a magyarok félrevezetéséért meg akasztás!
Szóvivők gondolkodjatok el mielőtt hazugságot mondotok.
Magyarország rosszul teljesít a gazdaság a bányászbéka fenekétől fényévnyire van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.