Lemondott posztjáról az MSZP kommunikációs igazgatója. Déri Balázs szerda késő este azt közölte az MTI-vel, hogy október 17-én ő adta át a hvg.hu munkatársainak a bajai videófelvételt, amelyről senkit nem tájékoztatott, hiszen úgy gondolta, hogy az oknyomozó újságírás kimondatlan szabályai alapján ez rá és az újságírókra tartozik.

"A találkozókor nem tudtam, hogy manipulált felvételről van szó, és a videóval kapcsolatban egyéb információim sem voltak. A mai nappal felajánlottam a lemondásomat a párt elnökének, melyet el is fogadott" – tette hozzá.

Az MTI Hírcentrum szerda esti információja szerint az MSZP-től kapta a bajai hamisított videót a hvg.hu. A hvg.hu azt közölte: Déri Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója adta át a felvételt.

Az M1 szerda esti Híradójában az hangzott el, hogy Gavra Gábor, a hírportál akkori főszerkesztője egy kollégájával személyesen ment be az MSZP-székházba a felvételért. Az M1 megkeresésére sem Gavra Gábor, sem Török Zsolt, az MSZP szóvivője nem kívánt reagálni.

A hvg.hu szerda este közölte: szerkesztőségüket levélben értesítette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy rágalmazás vétségének gyanúja miatt büntető eljárást folytat ismeretlen tettes ellen a bajai videó ügyében.

A főkapitányság bűnügyi osztálya egyben tájékoztatást kért arról, hogyan, mikor, milyen módon és ki által került a felvétel a szerkesztőség birtokába.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó, amelyről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány, az azon szereplők megrendezett helyzetet játszottak el a megismételt bajai önkormányzatiképviselő-választás után.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
a video nem hamisítvány hanem eredeti ,csak megrendezett .
sbl
Már csak két fél szilvóriumot kérek egybe, meg egy literes korsó Aranyászok sört...
coni
Miért várta meg Déri, hogy előbb az MSZP határozottan kiálljon amellett, hogy nem ők adták át a HVG-nek és lejárassák magukat. Miért nem szólt korábban, hogy valóban tőlük (titokban tőle) került a videó a HVG-hez? Miért jó Dérinek, hogy az MSZP szavahihetőségét gyengíti egy ilyen egyébként is kényes ügyben??
Letenye Média
Be kellett volna vállalnia az MSZP-nek már az elején az egészet. Ez egy nagy hazugság és csalás volt akár balról, akár jobbról nézzük. A HVG-nek pedig nem véres szájjal az aktuális kormányokat kéne támadnia, hanem tisztességes cikkeket kellene - kellett volna - írni. (Undormány amit az ATV, a Hír TV és egyéb politikai vaksággal "megáldott" úgynevezett médiák hazudnak éjjel-nappal és idegesítik az amúgy is napról-napra élő, alulfizetett magyar átlagembereket. Az olyanokat, mint amilyenek mi vagyunk itt vidéken.
bencemacska
@coni: Elhiszed, hogy ez Déri egyéni akciója volt? Senki más nem tudott róla?

Ha egyéni akció volt az is gáz, ha nem az is gáz! Hiba a fejnél van!
coni
@bencemacska:Lehet, azért hazudott az MSZP mert azt hitték a HVG nem adja ki a forrást, úgy mint eddig. De most kénytelen volt, mert bűnügy lett belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.