Az államnak és az egyháznak a közjó érdekében való együttműködését szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a reformáció emléknapján mondott beszédében.

A kormányfő a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban megállapodást írt alá a Magyarországi Evangélikus Egyházzal az evangélikusok közösségi szolgálatában fontos szerepet játszó épületek felújításáról, amely az evangélikus egyház születésének 500. évfordulójára, 2017-re várható.

Orbán: erősíteni kell az állam és az egyház együttműködését

Az egyházaknak adott állami támogatás valójában a magyar embereknek juttatott támogatás, a pénzből ugyanis az egyházi iskolákban tudás lesz, a szociális intézményekben pedig gondoskodó szeretet – mondta Orbán Viktor.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

űrbán
Okádok ezektől az orbániai egyházaktól. Miközben a csúti patkány elpusztítandó ellenségnek tekinti a szegényeket,elesetteket,rokkantakat, hajléktalanokat, az elvileg a szeretet,megértést, az elesettek megsegítését hirdető mosolyogva működnek együtt az szegény ellenes csúti patkány bandájával.
UNDORODOM!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Brother Louie
@miazavalami: ez a legújabb-kori keszetes hadjárat csak Magyarországon divat. Lesz még itt élve elégetés annak aki máshogy vélekedik dolgokról.
Brother Louie
"Orbán: erősíteni kell az állam és az egyház együttműködését"

jut eszembe, több mint 20 évvel Kádár után most már ideje lenne megtudni: kik voltak a szocialista államrendszer kiszolgálói annak idején.
miazavalami
@Brother Louie: Előbb a bőrnyúzás mig van rajtunk és eladnák a kannibáloknak hisz tilos az emberevés.
Brother Louie
@miazavalami: amerre jártam a nagyvilágban a templomok általában nyitva voltak, vagy ha nagyon akartál be lehetett kukkantani. Nálunk háromszor rá van zárva a vasajtó, még véletlenül se menjenek be az emberek.

Na de a legjobb a fél méter magasan körbekerített pesti Bazilika: " ne üljenek a lécsőre a fiatalok, mert koszt csinálnak ".

Az igaz, hogy az új pápa, Ferenc a minden eddiginél nagyobb nyitást szorgalmazza de a magyarokra ez nem vonatkozik.

Körbekerítjük a Bazilikát, meg rázárjuk a templomajtót és bent még a gyertyákat is elfujjuk: nehogy már valaki be akarjon menni.
Mangu
A vallás magánügy, különben nem leszünk különbek (iszlám szélsőségesek, talibok - akik ellen katonáinkat Afganisztánba küldtük), mint azok, akiket egyszer elítélünk, egyszer szimpatikusnak minősítünk (jelenlegi török helyzet).
Vasárnapiiskolás
@Brother Louie: Van az a pénz,amiért korpás a haj..hej

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.