Garázdaság gyanúja miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen a Magyar Szolidaritás Mozgalom szeptember 29-ei rendezvényén történt szobordöntés ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága indította. Közölték azt is, hogy nyomozás érdekeire tekintettel az üggyel kapcsolatban nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.

A Szolidaritás szeptember 29-én, a budapesti Clark Ádám téren tartott kormányellenes demonstrációja végén lelepleztek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló, bronzszínű hungarocell szobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor egykori ledöntésére emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A tömeg ezután a Lánchídon át a Terror Háza Múzeumhoz vitte a feldarabolt szobrot, ahol a maradványokat felállították.

A feljelentő magánszemély az MTI-hez eljuttatott feljelentés-kiegészítésében Kónya Pétert, a Szolidaritás társelnökét is feljelentette garázdaságra való felbujtás miatt.

Kónya Péter a demonstráción azt mondta, hogy a szobor szimbolizálja mindazt, amitől 2014-ben meg kell szabadulnia az embereknek.

212 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@sbl:
Írod:
"Az EU - elnézve a gazdasági válsággal kapcsolatos ténykedésit - kimondható, hogy egy gittegyesület."

Ha maga az EU egy gittegylet, akkor mit mondasz orbán-eltolcsy párosra???
Ellátogatsz az EP hivatalos oldalára (ha kubatov nem tette a gépeden szűrőre!), s szépen elolvasod a negyedéves országonkénti értékeléseket, s akkor szembesülhetsz a valósággal, hogy minden gazdasági mutatónk rosszabb, mint 2010-ben volt, s, hogy Bulgária kivételével az EU tagállamai mögött kullogunk. Köszönhetően a két balféknek!

Írod:
"A legfőbb tisztségviselői között sem fedezhető fel olyan komolyan vehető politikus..."

A fityeszben ki vehető "komolynak"? A tegnap megemlített MNB elnök? Vagy a szakmailag teljesen képzetlen monetáris tanács legújabb tagja? Esetleg az érettségizett miniszter asszony? Vagy a sz*****ú vitézi dávidka? :-DDD
Nem, te ezekről a magyar prominensekről elfeledkezel, helyette nagyképűen 766 EP-tagot becsmérlően minősítesz. Te, a nagy tudással rendelkező, aki azt nem tudja pl., hogy a történelmet eszik, vagy isszák. Az életed is hasonlóan éled?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sbl
@csabee.m: Amit leírtál az nagyjából így igaz.
Napjaink egyre fejlettebb technológiai hátterével, egyre több homályos, vagy fehér mozaiko9t sikerül helyreállítani a magyar nép eredetéről, szokásairól és vallási életéről..
csabee.m
@sbl: tudomásul kell vennünk, hogy tiszta képet nem kaphatunk, mert más volt például a vezető réteg vallásgyakorlása és más a köznépé. Ma is így van a természeti népeknél, mert ha a törzs vezetője más vallást kezd követni, a népnek is azt kell tennie. Persze, közben sokszor többé-kevésbé titkolva ragaszkodnak megszokott rítusaikhoz. Ezek az elemek pedig vagy beépülnek az új vallás népi gyakorlatába és a vezetők elnézik, vagy maguk a vezetők az "áttérés elősegítése érdekében" beépítik, engedményeket tesznek (ez történt a keresztény hit esetén, mikor előbb a filozófia -II-III.szd. -, majd pedig a pogány szertartások épültek be, mint pld. Mária imádat az Ég Királynője kultuszból, vasárnapünneplés a Napisten napjából, halottak túlvilági életéről szóló tan a tudattalan alvásnak nevezett állapot helyett - ami egyedüli értelmes alapja a feltámadásról szóló tanításnak, a pokol hamis tana, szentek tisztelete és imádata a római-görög kisebb istenek kultuszából, szerzetesség megalakítása -ebből fakadóan a nőtlenség és szüzesség egyházi kultusza és az áldásként adott házasságbani nemi élet bűnné alacsonyítása, meg más sok más, amire nem elég a jelen keret és főleg a IV. szd. konstantini fordulata erősítette fel. Ezt hívják vallási szinkretizmusnak. A kereszténység esetén pedig hitehagyásnak, mert az eredeti (Jézus által újra bemutatott és megerősített alapoktól elfordultak.
A szinkretizmus magyar jellemző példája Géza fejedelem, aki elég gazdag volt ahhoz, hogy több istennek is áldozzon. Viszont ez a kijelentése mutatja, hogy megértette a különbséget a két kultusz között és tudta, hogy nem vonhatóak össze.
lemma
azért ez igazán giccses - eltúlzott ez a szobordöntős hasonlat
akinek ez tetszik az most csak phűségből zúg(oldódik)
sbl
@libelle: Hogy hol azt az eljáró igazságügyi hatóságoknál kell megtudakolni.
Nem szokásom bűnözők életrajzaival foglalkoznom.
libelle
sbl. Te voltál az aki D. Cohn Bendit életével kezdtél foglalkozni.(Természetesen hülyeségeket irtál) Mert az EU-ban mindenki hülye paranoa és hasonlok. Amennyiben az EU-nem finansierozná Magyarországot abban az estben itt már le lehetett volna húzni a rollót.
sbl
@libelle: Csak azon a szinten, hogy pl.a hazai parlamentnek Chon Bendit előéletével senki nem lehetne a tagja.
De innentől legfeljebb csak szórakozom a pszichiátriai tüneteket mutató viselkedésén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.