Közleményben követeli az MSZP, hogy a rendőrség azonnal hozza nyilvánosságra a bajai videoügyben hírbe hozott Király György hazugságvizsgálatának eredményét.

A szocialista párt keddi közleménye szerint a poligráfos vizsgálat eredménye egyértelműen az MSZP-s sporttagozat alelnökének korábbi állításait igazolta, vagyis azt, hogy Király György se megrendelőként, se készítőként nem vett részt a videó létrejöttében.

Király György a vizsgálat után azonnal kikérte annak jegyzőkönyvét a rendőrségtől, ám kérésének nem tettek eleget – olvasható a közleményben, amely elfogadhatatlannak minősíti a rendőrség eljárását.

Az MSZP véleménye szerint az is elfogadhatatlan, hogy amíg az eljárás adatai "az MSZP-re nézve hátrányosnak tűntek", az ügy dokumentumai folyamatosan jobboldali sajtóorgánumoknál landoltak, a sporttagozat alelnökével szemben felhozott vádakat cáfoló poligráfos vizsgálat eredményét viszont az érintett kérése ellenére sem hozza nyilvánosságra a rendőrség.

A nol.hu után mi is megírtuk, hogy poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá a napokban a bajai videoügy több szereplőjét, köztük Király Györgyöt és állítólag Kőrös Gusztávot, a videó egyik készítőjét is, és ez alapján a szocialista politikusnak nem volt köze a felvétel elkészítéséhez.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.