Bajnai Gordon szerint az MSZP hibázott a bajai videoügyben, de "a bűnt valaki más követte el".

Az Együtt-PM szövetség vezetője ezt pénteken azután mondta újságírói kérdésre válaszolva, hogy bemutatták a szocialistákkal közös budapesti képviselőjelöltjeiket.

Hozzátette: az MSZP is elismerte, hogy hibázott, így tisztázni azt kellene, hogy kinek az érdekében készült a hamis bajai videó, ki rendelte meg. "Hogy eddig kinek az érdekeit szolgálta, az látszik, és ez sokat sejtet" – fogalmazott.

A volt miniszterelnök azt mondta, pártjának is érdeke, hogy az MSZP minél erősebb legyen, mert ez kell a kormányváltáshoz. Egy szervezet életképességét az mutatja, ha egy hiba után gyorsan le tudja vonni a szükséges következményeket – mondta, megjegyezve, hogy az MSZP szerinte ezt tette.

A Demokratikus Koalíció esetleges csatlakozását firtató kérdésre Bajnai Gordon azt mondta: erős szövetséget kötöttek az MSZP-vel, amely megfelelő választási lehetőséget kínál mindenkinek, aki le akarja váltani az Orbán-kormányt. "Emellett a szövetség mellett kitartunk, ezt akarjuk erősíteni, ezzel akarjuk elérni a céljainkat" – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogyan tudnak együttműködni a szocialistákkal azután, hogy több korábbi vezető politikus is tanácsadói szerepet kap Mesterházy Attila MSZP-elnök mellett, Bajnai Gordon úgy válaszolt: az MSZP-vel közösen elfogadott programjuk  biztosíték arra, hogy nem ismétlik meg a korábbi időszak hibáit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.