A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc egyik államtitkárának vallomásából bebizonyosodott, hogy a volt kormányfő 2006 őszén visszaélt hatalmával és a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére. Ezt Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője mondta pénteken Budapesten újságíróknak.

Kiemelte, a volt államtitkár vallomása alapján Gyurcsány Ferenc minisztereit megkerülve közvetlenül beleavatkozott a 2006-os eseményekbe és közvetlenül utasította a rendőri vezetőket, akiket később ki is tüntetett.

A Fidesz szóvivője azt kérdezte, Gyurcsány Ferenc 2013. október 23-án is személyes utasításokat adott-e a tömegbe lövetésre és a békés tüntetők megveretésére. Hoppál Péter úgy fogalmazott, ezek alapján a baloldal eszköztárába sok minden belefér. "Belefér a hamisítás, belefér a szobordöntögetés és belefér az emberek megveretése. Sajnos ilyen a magyar baloldal" – mondta.

Hoppál Péter nem nevezte meg, hogy melyik volt államtitkárra gondol, de a héten Kondorosi Ferenc, a Gyurcsány-kormány akkori belügyi államtitkára kedden a Fővárosi Törvényszéken tanúként azt mondta a rendőri vezetők elleni büntetőperben, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a 2006. őszi események során többször a rendészeti minisztériumot megkerülve, közvetlenül tárgyalt rendőrségi vezetőkkel. A tanú konkrét példákat nem idézett fel, de utalt például a tévészékház ostroma kapcsán kialakult eseményekre, továbbá arra, hogy a kormányfő felhívta az országos főkapitány figyelmét az azonosítók viselésére, valamint ragaszkodott egyes rendőri vezetőkhöz, akik jelezték lemondási szándékukat.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Na ez a pofátlanság csimborasszója !
Számtalan videó felvétel van még mindig a " rohadék békés tüntetőkről
aki kocsikat gyújtottak fel, a rendőröket rugdostak, betörtek a TV székházba
gyújtogattak !
Persze, a Fidesz által feltüzelt csűrhe nekik ártatlan tüntetők voltak !
www.youtube.com/watch?v=VapoOMlKJ5o

Hogy nem szakad rátok a mennyezet !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@keresztapa: 2006 szeptember 23-ról:
1) politikamentes nyilatkozatot nem fogsz hallani,
2) Duna TV-n pedig objektív nyilatkozatot nem fogsz hallani!
keresztapa
@F_Viktor: Igazad van a politikai nyilatkozatok azok mindig hamisak, igaztalanságokat próbálnak mederben tartani. Viszont egyszerű emberek élmény beszámolói, mindig hihetőbben közelíti a valóságot, amit szájhagyományként őriz az ember, média közlése nélkül!
F_Viktor
@keresztapa: Ebben egyet értünk, de azért nem árt megvizsgálni az élménybeszámoló párthovatartozását sem, hiszen nem biztos, hogy aki részt vett pl. a TV székházának ostromán, az függetlenként volt jelen (képek alapján ők hátulról, csoportokban szemlélték a történéseket).
coyote3
Gyurcsány egy puhakuki volt akkor, amikor a zsírdsiznó törvénysértő módon kordont bontott. Csak meg kell nézni mit műveltek a "szabadságharcosok" a tv székház elött...
keresztapa
Ketrecben ünnepelni az kihez, kikhez -, vagy mikhez méltó?
kukac50
A Fidesz összes tagjának értelmezési problémája van! Hoffmann Rózsa tarthatna nekik órát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.