Horváth András 2011 őszén kereste meg a fideszes Rogán Antalt az adóhatóságnál tapasztalt „helytelen ellenőrzési gyakorlattal" kapcsolatban – írja az Atv.hu.

A korábbi ellenőr szerint ennek következtében becslései szerint évente ezermilliárdos kár éri az államot évente. Az Átlátszó.hu ma nyilvánosságra hozta Horváth Rogánnak írt 2011 őszi levelét.

Részlet a levélből:

Revíziós tapasztalat, hogy az adóelkerülést segítő tevékenység az abban részt vevők körében mára már természetessé és rizikómentessé vált, s ha kizárólag csak számlázó és pénztovábbító tevékenységük eredményeként az adóhatóság jogkövetkezményeket állapít meg, ők újabb és újabb cégeket alapítva, esetleg további személyeket is bevonva folytatják ugyanazt mint addig.

A fenti állapotok kialakulása a NAV bizonyos területeken tapasztalható helytelen ellenőrzési gyakorlatára, a kiválasztási rendszer problémáira, a tapasztalt személyi állomány évek óta tartó fokozatos leépülésére és a belső fluktuációra, valamint a bürokratikus terhek indokolatlan megnövekedésére vezethető vissza.

Egy kivételezett helyzetben lévő adózói körhöz tartozó társaságok vonatkozásában az adóhivatal már évek óta nem végez érdemi adónem ellenőrzéseket,különös tekintettel az ÁFA levonások jogszerűségét illetően.

A szóban forgó adózói kört érintően gyakorlatilag nincsenek kiutalás előtti ellenőrzések, sőt utólagos ellenőrzések keretében sem történik meg a gazdasági események valóságtartalmának a vizsgálata.

Hosszabb részlet az Atv.hu oldalán >>>

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Ez az aljas ARogáns meg letagadta a levelet. Féreg!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Több ilyen Horváth Andrásra, Ángyán Józsefre lenne szüksége az országnak. Sajnos ők kevesen vannak. Azok vannak tűz közelben, akik figyelmeztetik Horváth Andrást, hogy "adótisztviselőként ne politizáljon", és mert ez nem történt meg, azt mondja, "jó lett volna, ha az illető exadókolléga tartotta volna magát NAV belső szabályzatához".
Az ilyen NAV szabályzat, amelyik a mutyit, az adócsalást segíti bizonyos körökben, őszintén, ß@rt sem ér.
Vizual
Miért gondolja bárki is, hogy a pénz nem érdekli ezeket ? Költői kérdés volt. Rogán sem különb a "Deákné vásznánál". Imunisak ezek mindenre, ami az ellenzék gyengesége.
nezelodo
Már nem él az a szabály, hogy akinek súlyos bűncselekmény jut a tudomására, köteles feljelentést tenni?

Igaz ezen az alapon közel tíz millió törvényszegő van az országban, mert mi sem teszünk semmit az arrogáns tolvajok ellen.
Kala Majka
Rogánhoz aztán hiába is fordul bárki.

Habár a többi sem nagyon figyel oda a hozzájuk fordulókra. Négy évente 1 napon át tart a nép számára a demokrácia. Rosszabb, mint az anyák napja, mert azt legalább évente tartják meg.

Persze, az anyák is inkább választják az abortuszt az anyaság helyett. A nép is a rabszolgaságra szavazgat a szabadság helyett.
kukac50
A Fidesz hazudik és csal, a csalókat támogatják ez így reális a Fidesznél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.