Minden önkényre hajló uralom jellegzetessége a szertartásosság – s minél önkényesebb, annál inkább. Látszólag emlékeznek, ünnepelnek valamit, valójában önmagukat szakralizálják, híveiket újra és újra meghódoltatván.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kala Majka
Éppen az a furcsa az egészben, hogy alig-alig van már nemzeti "szertartás" Magyarországon.

Helyükbe a helyi kisebbségek szertartásait állították.

- Nem jár emlékév a Magyarországról deportált sváb származású magyar állampolgároknak
-Nincs Fehérváron egy szobor, egy emlékhely ezen ártatlan emberek kitoloncolásának emlékére, pedig onnan aztán tömegesen deportálták őket.
Nincs emlékév, szobor vagy éppen kiállítás a délvidéki népirtás emlékére sem. Elenben Szulejmán már kapott szobrot, éppen Szigetváron. Valakik nagyot akartak fricskázni vele a nemzet orrára.
-Nem emlékezünk meg méltóképpen a ma már nem létező Csehszlovákiából kitelepített felvidéki magyarokról vagy a Magyarországról áttelepített szlovákokról sem. De a tömegesen hazamenekült székelyek sem részesülnek méltatásra.

No! Ennyi is elég az "antinácik" vegytiszta rasszizmusáról!
YAK
@Kala Majka: Az utolsó szertartás amiről tudok Adigzsi sámáné volt a Koronánál.
Kala Majka
Semmi baj @YAK:, mindjárt látsz majd mégulsóbbat, hiszen itt a Karácsony és a Szilveszter is.

Habár, nekem rémlik még valami utcai fenékingatás és tökünnep is, amik annyira "echte" nemzeti ünnepek, hogy nem is értem, a cikkíró miért felejtette el azokat is fikázni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.