A hatalmi nyalásversenybe pedig be lehet szállni a közvélemény manipulálásának eszköztárával. A körülményeket nem mérlegelő, csak a látszatokon végigcikázó „pályamunkákkal”. Csatlakozva ahhoz a tendenciához, mely az előítéletek áldozataiba rúgva próbál nagyobb látogatottságot, jobb reklámbevételeket, kormányzati, polgármesteri támogatást kicsikarni.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Hát, ja...

"Végső soron tehát a hatalom képviselői szándékosan is teremthetnek olyan körülményeket, mely a bevezetőben említett tematizációs versenybe torkollik

Az egyik oldalon hallgatólagosan pártolva az embertelen látszatmegoldásokat. Míg a másikon elutasítva azt. A hatalom részéről nem egy esetben fordulva a látványos kommunikáció eszközéhez eközben. Amikor pedig az ellenzék fellép ellenük, akkor az ellenzéknek az előítéletes közhangulattal is meg kell küzdeniük. Függetlenül attól, hogy ez a hatalmi cinizmus mennyire aljas.
Lévén, hogy emberek életével sakkozva próbálja beszorítani az ellenzéket, illetve a hatalmi ambíciók ellen fellépőket egy hátrányosabb versenyhelyzetbe. Lévén, hogy ebben a pillanatban már nem csak az ellenzéki aktivisták kerülnek a sakktáblára, hanem olyanok, akiknek a nyomorát felhasználják az ellenzékkel szemben. S akiknek a nyomorán éppen ezért eszük ágában sincs a látszólagos helyett a valós megoldások koordinátái között gondolkodni."
GeoCravker
@JAJMÁR: Mert mennyivel egyszerűbb gésákat lenézni, mint valósan tenni...
JAJMÁR
@GeoCravker: Kifizetődőbb is ha a kiszolgáltatott és/vagy kisebbségi réteg a bűnbak és ezért nem is érdeke a hatalomnak valóban megoldani a problémáikat. Szükség van rájuk. A nép egy része örömmel veszi, hogy ezeket jól le lehet alázni. Jobban terjed, mint a.járványok...
GeoCravker
@JAJMÁR: "A nép egy része örömmel veszi, hogy ezeket jól le lehet alázni. "
Attól való félelmét és az ezzel járó frusztrációt levezteve, hogy holnap ő is odakerülhet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.