Jutalmat kaptak a sok közmunkásért az önkormányzatok: ötvenhárom önkormányzat közfoglalkoztatási programját ismerte el a Belügyminisztérium csütörtökön.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy az érintett települések összesen 148 millió forintot kapnak programjaik folytatásához, fejlesztéséhez.

Idén mintegy 300 ezer ember vett részt a közfoglalkoztatásban, novemberben dolgoztak a legtöbben, volt olyan nap, amikor egy időben 217 ezren – ismertette a miniszter. Szólt arról is, hogy eddig 64 település alakított szociális szövetkezetet, ami – kisebb állami támogatással – egy következő lépés az önfenntartó működés, illetve a piac felé.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vasárnapiiskolás
Milyen naprakész statisztika.Más adatokra hónapokat kell várni.Ügyes
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
Te, Sanyi, a Guinness Rekordok Könyvébe bekerült, hogy egyszerre 217 000 ember dolgozott? Nem hiszem.

Te, Sanyi, a Guinness Rekordok Könyvébe bekerült, hogy egyszerre 217 000 közmunkás dolgozott? Ez már lehetséges, a világon nincs ennyi közmunkás.

Te, Sanyi, a Guinness Rekordok Könyvébe bekerült, hogy létezik olyan gazdag állam, aki 217 000 embernek fizet értéket NEM termelő munkáért? S még büszke is saját hülyeségére? Ez is lehetséges...
radios45
Egyébként csak a kedélyek megnyugtatására mondom el, Mo-on egész évben dolgozott kb.200ez.fő közmunkás, Márc.tól Dec.ig, méghozzá 1-2-3hónapos időtartamban.
Tehát legtöbben úgy voltak foglalkoztatva, többek közt én is, hogy 3hónapos határozott idejü szerz.sel, majd letelt irány a munkaügyi.kp. Reggelni, 2nap múlva újabb kiközvetítés ugyanarra a helyre, vízügyhöz, 2hónap közmunkára, majd letelt újra regisztrálni kellett, és megint 1hónap közmunka Nov.végéig.
Mit mondjak nekem elég volt, a téli programot ami 4hónap nem is vállaltam el.
Xarrá fagyni a hidegben odakint, egésznap, az nem egészséges, Pintérnek és a döntéshozóknak kellene oda állniuk, napi 8órában.
F_Viktor
@radios45: Ha jól értem, akkor esetedben 3x lettél regisztrálva, vagyis a foglalkoztatási statisztikában is, mint 3 fő szerepelsz? :-)
radios45
@F_Viktor: igen ez így van, 1xmárc.ban kezdtem a közmunkát az ökinél, azután Máj.14.én a vízügynél, majd lejárt Aug.30.án, és újra behivtak ugyanoda, vizűgyhöz, szept.10.én, vettek vissza.
A tanfolyamra pedig 15én került sor, velem ez időpontban kötötték a szerződést, a többieknek meg Aug . 1től, de a képző intézménnyel kötött szerz.en, nekem is Aug 1.volt mint a tanfolyam kezdési időpontja.
Tehát valójában 2db.szerződést kaptam, az egyiket a vízügytől, majd a másikat 14hét múlva a munkaügyi kp. tól.
radios45
mármint a másikat 1hét múlva kötöttem meg, a Bcs.i kormányhivatal munkaügyi kp.jával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.