A magyar választók emlékezete hagyományosan négyévente törlődik, ennél távlatibb intervallumban pedig valószínűleg agysejtek is megsemmisülnek, jól mutatja ezt a Cink által kiszúrt új Facebook-őrület, a Kádár-rendszer éltetés.

A Hihetetlen Magazin posztolt ki egy fotót a "régi idők szép emlékével", amin egy 70-es évekbeli, gondosan megkomponált áruház látható. A magazin nevével összhangban nem kínál zsákbamacskát, történelemhamisítással felérő vadromantikus eposzt illesztett a kép mellé, mely így szól:

Magyar áruház a 70-es években. Hogy ez miért érdekes? Nos, csak annyi, hogy az önmagát állítólag eltartani képtelen magyar gazdaság valahogy mégis megbirkózott azzal a feladattal, hogy kizárólag magyar termékek legyenek a boltok polcain. Ahogy látható, nem igazán akadt olyasmi, amiben hiányt szenvedtek volna az emberek, és valahogy az egész gusztusosabb, vonzóbb, ízlésesebb volt, mint manapság, a rengeteg bazári, csiricsáré műanyag szemét esetében. Én még mindig szívesebben mennék egy ilyesféle retro boltba, mint egy mostani multiba. És persze csak hétköznap, mert a hétvégék alkalmából mindenkit megillet a pihenés joga, még a kereskedelemben dolgozó embereket is! Sok mindent vissza kellene csinálni… Nem mindent, messze nem, de azért lenne mit újragondolni. Magyarország a 70-es években kiválóan megtermelte mindazt, amire a lakosságnak szüksége van. Ma csaknem mindent külföldről hozatunk be, elképesztő árakon. Szerintem valamit nagyon rosszul csinálunk a rendszerváltás óta, ha még a 70-es évek színvonala is lepipálja a jelenlegit...

Visszasírják Kádárt a facebookozók

A képet már 2400-an osztották meg, és az idő alaposan megszépíthette az emlékeket, mert a többszáz nosztalgikus kommentelő közül csak elvétve akad, aki arra is emlékszik, hogy "ja, de a nagybátyám 8 évet volt a gulágon". Az ábrándos diktatúra-pártiaknak erre is van válasza: "minek ment oda?"

Visszasírják Kádárt a facebookozók

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lajospapa
Először is nekem ne magyarázza mi volt jó és rossz a Kádár rendszerben aki nem élt benne!
Igen! Rossz volt, mert csak három évente mehettem nyugatra. Most jó mert bármikor mehetnék, de 15 éve nem voltam. Vajon miért? Öt évet vártam egy Trabantra! Most vigyázok rá, hogy kitartson míg élek. Vajon miért? Ha elküldtem egy dolgozót, mert már tűrhetetlen volt az italozása, azt mondta: főnök, száz munkahelyem akad! Ha most akarnék fölvenni valakit hasonló munkára százan biztos jönnének. Vajon miért? Nem volt rendelet a kukázók, hajléktalanok rendszabályozására. Vajon miért? Kádár azt mondta , aki nincs ellenünk, az velünk van. Ma harcolni kell, háborúban védeni a nyugdíjalapot, a rezsicsökkentést, az ingyenes pénzfelvételt, a gyűlölt unióból járó támogatást... Aki akkor dolgozott, mely nem lehetőség volt hanem kötelesség, és nem ivott el mindent, előbb utóbb lett egy Trabija, és tudta fizetni az OTP-s lakása részleteit 2-3 % kamattal. Még viccet is mondhatott Kádárról. Még mielőtt lekommunistáznak hozzáteszem, apámat 56 miatt internálták, én is kaptam néhány "sallert".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
valakiaki
Orbán elvtárs már megcsinálta a hátraarcot csak még nem vettétek észre. Megyünk vissza szépen a pártállami rendszerbe, csak annyi különbséggel hogy mostantól orsós akar lenni a pártfőtitkár.
vidi500
@POBOTHNK: Mit cáfoljak, igazad van... :-))
JAJMÁR
@vidi500: Ezzel nagyjából egyetértek. Nekem sem tetszik az emberek "mérgezett" lelkiállapota, és a szándékosan "manipulált" gondolkodás, az egymásnak ugrasztott és megosztott csoportok. Ez főleg az utóbbi időben jelentkezik.

Szerintem is ezen kellene változtatni, és akik tehetnék és nem teszik, azoknak nem ott a helyük.
irén48
@JAJMÁR: Akor ismered a vizes cukrosés a sziros cukros kenyeret heten voltunk testvérek nagyon szegények voltunk gyerek koromban de mégis boldog gyerek korunk volt. Én mostani fiatalokal nem cserélnék mert nekunk volt jövönk de a mostani fiataloknak még ki látásuk sincs.ötven ött évet dolgoztam bányánál csiléztem volt munkám de most mi van letelik a proba idö és kirugják a fiatalokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.