Az Aggteleki Nemzeti Park (ANP) Magyarország negyedik, 1985-ben alapított nemzeti parkja. Ez volt az első olyan nemzeti park az országban, amely kimondottan a geológiai értékek – a vidék felszíni karsztjelenségei és a híres cseppkőbarlangok – védelmére alakult meg, mindazonáltal a területén sok védett növény- és állatfaj is előfordul. Az Aggteleki cseppkőbarlang hazánk egyik UNESCO Világörökségi védelme (1995) alatt álló nevezetessége. Az Aggteleki-cseppkőbarlang járatait a befolyó vizek tágították oldó hatásukkal, és a vízzel besodort kavicsok pusztító munkájával.

Forrás: paravanportal.eu
Feltöltő: Paraván Portál
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyuszicsibe
Like. Magyarország, én így szeretlek !!
Hellcat
Végül is kellenek hosszú távú célok is :)
Hellcat
Pár éve barátaimmal minden nyáron elmegyünk túrázni általában 3 napra, sátorban alvás, meg ami kell :D Minden második éven a Bakonyba megyünk és igazából a Bakony megunhatatlan :) Az Ördög árok is kötelező darab. :)
Szvetlana
@Hellcat: Bakonybélben nyaraltunk kétszer is, egy pici faházban, egy kis patak mellett fönt a fenyves felé. Reggel betettük a görögdinnyét a patakba lehűlni, körberaktuk kavicsokkal, hogy ne guruljon el. Közben mi elmentünk vargányát szedni. MIre hazaértünk, a dinnye felét a kis büdös mókusok meg megették:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.