Nem csak az enyhe időjárás miatt kellett bezárni a Városligeti Műjégpályát, hanem természetesen az előző városvezetés miatt is. A problémát az okozta, hogy az egykori hibás tervek, másrészt a kivitelezésből adódó hiányosságok miatt nem működött megfelelően a jégpálya hűtési rendszere – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága.

Mint közleményükben kifejtették: a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója európai uniós projekt keretében épült meg, melynek megvalósítására a támogatási szerződést 2008-ban írta alá az akkori budapesti városvezetés. A rekonstrukció 2010 februárjában (még az önkormányzati választások előtt kezdődött. A kivitelező – HÉROSZ Zrt. – 2011 decemberében csődhelyzet miatt, átadás nélkül abbahagyta a kivitelezést. A kötelező közbeszerzési eljárásokat követően a Fővárosi Önkormányzat a projektet lezárta.

A hűtőrendszerrel kapcsolatos hibák először 2012. február 26-án mutatkoztak, amelyeket az új városvezetés a Budapesti Műszaki Egyetem bevonásával vizsgáltatott meg a 2012-2013-as szezonban. Az elmúlt időszakban néhány napon keresztül nem tudta fogadni a korcsolyázó közönséget a Városligeti Műjégpálya. Ennek részben az évszakhoz képest szokatlanul enyhe időjárás, másrészt a hűtési rendszer csökkentett hatásfokú működése volt. Utóbbi probléma pedig egyrészt a 2001-ben épített és 2009-ben aktualizált rekonstrukciós tervek hibái miatt, másrészt kivitelezésből adódó hiányosságok miatt állt elő – írta az főpolgármesteri hivatal.

A korrekció elvégzésére az uniós projekt lezárásáig, illetve a 2013-14-es szezon megkezdéséig már nem volt lehetőség, de várhatóan a 2014-2015-ös szezont megelőzően elkészülnek – tették hozzá.

Mint kiemelték: a kivitelezővel szemben jelenleg is folyamatban van egy polgári peres eljárás, és a Fővárosi Önkormányzat további jogi eljárásokat készít elő a tervellenőrrel, illetve a tervezővel szemben.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Demszky ott bujkál az ürgejáratokban a jégpálya alatt, és alulról leheli, hogy felolvadjon!!! A piszok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Ez az újabb bizonyíték hogy itt semmit nem tudnak értelmesen megcsinálni legyen bármelyik párt hatalmon legyen bármilyen városvezetés mert csont hülyék ülnek odafent akik fogalmatlanoknak osztogatják le a munkákat . Jobban kenhetőek mint a friss zsíroskenyér :-(
kkalman
A műjégpálya azért nem működik, mert Tarlósék az elmúlt három év alatt nem voltak képesek a garanciális hibákat kijavíttatni, és mint ma hallottam a pályának a hűtését működtetni sem. Valamely okból kifolyólag, nem műszaki hiba miatt, a hűtőrendszernek kb. a felét működtették, ami nem elég a +10 fokban a jég hűtésére. A TV riportban megszólalt a tervező is, aki saját állítása szerint úgy tervezte meg a rendszert, hogy az +15 fokban is megfelelő minőségű jeget tud produkálni. (TV riport, RTL Klub, híradó)
Egyszerűbb emútnyócévezni, mint rendesen dolgozni.
taglo
Ha rossz volt a terv, akkor miért ,,qurtak " bele a tarhásék 3,7 -milliárdot ??
ujbuda
@taglo: lebhet hogy vmi csokos kapta meg utána és elkezdödhetett a "leosztás"A pénz a zsebbe a többi meg le van...
coni
Demszky a hibás mindenért amit az elmúlt 4 évben nem tudott megoldani a rezsim, csak az a kérdés miért nem veszik elő. Hol marad az elszámoltatás amire az egész 2010 évi választást építették?
Ha idén azzal fognak kampányolni, hogy 400 Forinttal csökkentették havonta a rezsit és 1000 Forinttal növelték a banki kiadásokat az nem lesz akkora durranás mint az elszámoltatás és a korrupció felszámolásának ígérete volt 2010-ben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.