Vágó Gábor nem indul a 2014-es választásokon, és az LMP-ből is kilép – ezt maga a képviselő mondta el a Vs.hu-nak adott interjújában.

Vágó Gábor nem indul az idei választásokon, a Vs.hu-nak ezzel kapcsolatban azt mesélte: az LMP országos választmánya a hétvégén nem támogatta egyéni jelölését a kiskunhalasi körzetben, így nem kerülhetett fel az országos lista első harminc helyére sem.

Bár a szombati ülésén a kongresszus kétharmada lehetővé tette az egyéni jelöltségemről való döntést, az országos választmány többsége mégis úgy döntött, nem támogatja indulásomat. Ez nekem igazán nem esett jól. Azt láttam, hogy ugyanaz a rövid távú önzés vezérli az LMP választmányának egyes tagjait, mint ami a teljes politikai osztályra is jellemző" – tette hozzá a képviselő.

Vágó Gábor szerint először újra kell építeni az LMP-t ahhoz, hogy valóban más legyen a politika, "máskülönben a következő négy év is eljárásjogi kérdésekbe bújtatott pitiáner küzdelmekkel fog eltelni".

"Nekem ebből egyszer s mindenkorra elegem lett, mert a kisstílű hatalmi harcok előhozzák a rossz embert a politikusból: először csak manipulálsz, aztán hazudozol is, majd azok ellen fordulsz, akikkel korábban együtt küzdöttél. Ez emberileg nem egy egyszerű játék" – fogalmazott, hozzátéve: kilép a pártból, a mandátumát nem adja vissza.

"A következő három hónapban minden energiámat egy már megkezdett feladat befejezésére, az adócsalás-botrány felgöngyölítésére fogom fordítani. Bízom abban, hogy valóban létrejön az a vizsgálóbizottság, amely az ügy részleteit hivatott kivizsgálni, ennek pedig csak úgy tudok részese lenni, ha a frakció tagja maradok" – fejtette ki a lapnak.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@nahát: Ja. Akkor tényleg minek is vizsgálódni. Úgy jó ahogy van.
nahát
@human: Ki írt ilyet, hogy jó így? Kicsit túlgondoltad amit írtam!
coni
Több Vágó kellene az LMP-be és akkor meglenne az 5%. De a normális embereket előbb utóbb kicsinálják.
A turul vezérnek életében elöszőr a NAV üggyel kapcsolatban láttam ijedtséget az arcán, addig kell ütni ezt a témát amíg meleg, hiszen a bizonyítékokat már nem lehet eltüntetni.
Ha a társadalom is támogatná az elszámoltatást, ebbe belebuknának a korántsem ifjú, korántsem polgár neoszocik.
De az emberek többsége egyelőre bárgyún számolja a narancsba foglalt rezsifilléreket.
human
@coni: És ez először lenne olyan ügy, ami mellé a jobb és bal oldali szavazók is be tudnak állni. Aki meg el akarja bagatelizálni az ügyet az vagy nem normális vagy érdekből gáncsoskodik.
human
@nahát: Ok. Akkor nem lesz 1000 milliárd. De lesz 500 milliárd. És ezt oktatásra, egészségügyre, munkahelyteremtésre lehet fordítani. De kíváncsi vagyok, te hogy vélekedsz a NAV-on belüli korrupcióról.
Desischado
Egyetértek humannal, a NAV botrányra kéne ráállni ezerrel, emellett minden szavazó be tudna állni. Ha végre alaposan ráállnának az ügyre, nem a koncon marakodnának, Hazugovicsot a bandájával együtt elsöpörhetnénk! És abban is egyetértek, hogy ezeket a milliárdokat okosabban is fel lehetne használni! Munkahelyteremtés, egészségügy, oktatás! Meg lehetne indulni a helyes úton a kilábalás felé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.