A Börzsönyben, a szabad ég alatt töltötte egy apa két tíz év körüli gyermekével hétfőre virradóra az éjszakát, reggel találták meg az eltévedt családot – közölte a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az MTI érdeklődésére.

Balázs László ismertetése szerint a férfit, a kisfiút és a kislányt reggel hét óra körül találták meg az erdőben a kutyás mentők, a rendőrök és az erdészek, a családnak az ijedtségen kívül más baja nem esett.

A férfi a két gyerekkel vasárnap délután indult el kirándulni a Királyrétről, azonban amikor rájuk sötétedett, eltévedtek. A segélyhívás este 11 órakor futott be tőlük a nagyhideghegyi turistaházba, ezt követően nagy erőkkel kezdték meg a felkutatásukat.

Az akcióban a kutyás mentőkön kívül részt vettek a váci és a készenléti rendőrök, a Katasztrófa Elhárítási Csoport, illetve a helyi erdészek is, összesen mintegy hatvanan.

A család nem sérült meg, ugyanakkor megviselte őket a mínusz 6 fokos erdei éjszaka, ezért a mentők a váci kórházba szállították őket megfigyelésre – mondta Balázs László.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ipan54
kifizettetném a keresés költségét !
ila51
épp azon filózok , jól eltértek , ha hatvanan keresték reggelig :(
nyanya001
ennek az apának annyi esze van mint egy gilisztának !
csikknorisz
Délután elindulni télen, mikor korán sötétedik? Lámpát, térképet legalább vihetett volna. Egy 2-300 forintos turistatérkép életmentő tud lenni néha. Azokon rajta vannak az útvonalak a fákra festett jelzésekkel, amiket követni lehet. Enélkül már igencsak éjszakáztam volna én is a Mátra erdeiben a kiccsaláddal. :) Az okostelós funkciókat direkt nem írom, mert azok vagy működnek a hegyek közt, vagy nem.
Fradigege
Én sokat túrázom. Magyarországon nehéz eltévedni, de ha mégis akkor csak is lefelé kell haladni. Követni egy patakot vagy egy hasadékot. Királyrét nem éppen a legmagasabb pont az országban. Ez be volt rúgva. Mire kijózanodott, eltévedtek. Gondolom jött a pánik.
kkalman
Apukának esze semmi, fogd meg jól A kutatás költségét minimum kifizettetném vele, mellé kiskorúak veszélyeztetése is a számlájához írható.
Aztán utána ráérne gondolkodni azon, hogy érdemes-e megtanulni tájékozódni az erdőben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.