Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor Gábor és Szabó Tímea – ők váltanának korszakot, és ebben a sorrendben szerepelnek a politikusok az ellenzéki összefogás közös országos listájának első öt helyén. A miniszterelnök-jelölt, Orbán Viktor kihívója tehát Mesterházy Attila lesz, de feltűnik még a nagy rendszerváltó dream teamben Kuncze Gábor is.

Az MSZP, az Együtt-PM, a DK, a Liberálisok és a Párbeszéd Magyarországért vezetői ma délben jelentették be a megállapodást.

Megegyeztek az ellenzéki összeborulásról

A közös lista következő tíz helyén szocialista politikusok kapnak helyet. Az Együtt-PM a 16. és a 36. helyet kapta meg, majd még öt pozíciót a negyvenedik és a hatvanadik között. A DK Gyurcsány Ferencen kívül öt politikust nevezhet meg az első hatvanból.

Hetvenegy egyéni választókerületben az MSZP, huszonkét körzetben az Együtt-PM, tizenháromban a Demokratikus Koalíció állít jelöltet az idei parlamenti választáson a megállapodás szerint.

Bajnai Gordon pártszövetsége 9, a szocialisták 4 helyet adtak át Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójának. A DK állíthat jelöltet Budapest belvárosában (itt Juhász Péter társelnök lett volna az Együtt-PM jelöltje), a VI-VII. és a XII. kerületben, valamint Kalocsán, Mohácson, Sárbogárdon, Győrben, Berettyóújfaluban, Esztergomban, Szigetszentmiklóson, Kaposváron, Vásárosnaményban és Keszthelyen.

Az ellenzéki pártvezetők keddi közös sajtótájékoztatóján bejelentették azt is, hogy Kuncze Gábor a DK színeiben indul egyéni körzetben, Szigetszentmiklóson a választáson.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemzeti_nyugdíjas
Végre! Már látszik a fény az alagút végén. Hajrá szocik, hajrá Magyarország!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kacsa0707
@kopeba: Csak az emlékezet nélküli választóknak lehet hiteles ez a hatalom éhes bagázs.
összefogás
"ÖSSZEFOGÁST", persze csak azokkal akik, ezt az orvosi felügyelet alatt álló BALTÁS VEZÉRT nem akarják az ország élén látni.
F_Viktor
@kacsa0707: fityesznél bárki hitelesebb, nézd meg az ásotthalmi 72 százalékos példát :-)))))
verőce21
Micsoda váltás...A felhozatal tökéletesen tükrözi a kiüresedett, semmitmondó politizálásukat. Képtelenek megújulni, képtelenek változni és képtelenek felfogni, hogy a magyarok változás alatt nem rájuk gondolnak, hisz elég szépen el lettek küldve a francba 4 éve. Pár névcserén plusz szarházy fizimiskájának MSZMP-fazonúra igazításán kívül semmi változás! :)
JAJMÁR
Hát,nem tudom, de ahogy így elnézem őket, úgy néznek ki, mint az emberek. Sikerekkel és hibákkal, beismerésekkel, próbálkozásokkal és fogadalmakkal...
Az biztos, hogy egyik sem képzeli magáról, hogy tévedhetetlen, és nem akarja Ő egyedül megmondani, hogy merre menjen az ország a jövőben, kik a barátok és kik az ellenségek, nem akar harcolni, ha nem muszáj, nem mondja meg, hogy ki mit gondoljon, érezzen, kivel és hogyan éljen, és nem hiszi, hogy Őt egyedül illeti minden jog. Ez a mai helyzetben már több, mint elég ahhoz, hogy bizalmat kapjanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.