A GfK által közzétett feketepiaci adatok forgalmi adatokkal történő összevetése alapján elmondható, hogy az illegális dohánypiac aránya ugyan nőtt, az adatok mélyebb elemzése azonban jóval árnyaltabb képet mutat – magyarázkodik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Napi.hu azt írja, hogy a Magyarországon nem adózott cigaretták arányára vonatkozó mutató 2012. évi 5,8 százalékról 2013 végére 11,8 százalékra nőtt, amelyből 11,3 százalék volt a külföldön adózott, 0,5 százalék pedig hamis termék.

Nem is duplázódott meg a cigaretta feketepiaca - Magyarázza a NAV a bizonyítványt

A dohánytermékek esetében a fogyasztási paletta összetett, az egyes termékek forgalma egymáshoz viszonyítva is folyamatosan változik. Ha a cigarettához a fogyasztási dohányt is hozzászámítjuk (a mennyiségből sodorható cigarettaszálra átszámítva), akkor a 2012. évi 18,1* milliárd szálas fogyasztás 2013-ra 17,2* milliárd szálra csökkent, ami 5 százalékos fogyasztáscsökkenés – írta levelében a NAV.

Szerintük a csökkenésen túl a szám azt is mutatja, hogy a legális fogyasztási piacot szálmennyiségben mérve a fogyasztási dohánypiac aránya a 2012. évi 38 százalékról 2013-ra 47 százalékra nőtt, tehát a kutatás alig több mint a teljes dohánypiac felét fedi le, ezért az arányok is félrevezetőek lehetnek.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Honnan tudják? Megnézték a csempészek adóbevallását? :))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
NAV=Fidesz. Hazudik, mint például a kecske.
pbalage
birkát akartam írni, csak nem jutott eszembe, mert már olyan régen ettem.
Tekla
@ila51: Ezt sajnos nem lehet , szívesen fizetnék sokan az adót úgy ,hogy volt 2 ezer bevételem a héten ,szeretnék utána befizetni ! Hol,hogyan tehetem meg? Mert havi párezres bevételért nem érdemes vállalkozást váltani ,de akkor meg ,hogyan lehet adózni? És legalább pár ezreshez legálisan rettegés nélkül hozzájutni?
Desischado
Még hogy nem duplázódott meg a fekete piac?! Röhögnöm kell! Dehogyisnem, csak a csempészek nemigen rohannak adó bevallást tenni a NAV-hoz! Ide vezetett a folyamatos áremelés, és a mutyi!
ila51
@Tekla: ...az tény , hogy most nem a párezreseknek terem babér...
Tekla
Trafikot annak adnék aki a saját kölkét teszi ki a kirablásnak ,vagy maga ül oda! Megint zsidó politika ,dolgozzon más ,nekik elég a kevés haszon is sok helyről. Csak ne kelljen munkát végezni és sok helyről jöjjön a lóvé. Na nincs is országuk , csak amit ellopnak a Palesztinoktól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.