2018-ra széles sávú internetnek kell lennie minden magyar háztartásban, ez a kormány egyik célja a következő négy évre – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken Csanádalbertin.

Lázár János az ötszáz lakosú Csongrád megyei településen, a községházán rendezett lakossági fórumon, mintegy száz ember előtt azt mondta, hogy nem lehet annyi buszjáratot indítani vagy olyan közel hozni a szolgáltatásokat a kistelepülésekhez, amely versenyképes lenne az infokommunikációs technológiával.

A világháló használatához szükséges eszközök egyre olcsóbbak lesznek, és az ehhez nélkülözhetetlen ismeretek is alapkészségé válnak. Egyre többen vannak, akik otthonról intézik ügyeiket, fizetik be a gáz- vagy villanyszámlát, ráadásul ezzel megtakarítást is tudnak elérni – tette hozzá.

A kistelepülések számára kulcskérdés a gyors internetelérés kiépítése, amellyel közelebb lehet hozni a világot az itt élőkhöz. Az internet segítheti a munkavégzést, egyszerűbbé teszi a köz- vagy akár az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést – hangsúlyozta az államtitkár.

Ahhoz, hogy a széles sávú internet eljusson minden háztartásba, négy év kemény munkára és több száz milliárd forintos beruházásra van szükség, de a program előkészítése már folyik – mondta Lázár János.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
És ha a háztartás nem akarja?
Nehezen hiszem, hogy Ökörpisildefalván, ahol a lakosság 90%-a még látta Lenint, ez a legnagyobb álmuk.

Egyébként meg van itt ígéret bőven mint a búcsúban, csoki, lufi, rágógumi, éppen csak munkahelyet nem ígér senki. Viktor belengette az egymilliót, aztán mostanában már nem beszél róla, mert a tizede sem akar összejönni. Miből fog élni ez a szerencsétlen ország, rezsicsökkentésből, közmunkából meg Internetből?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
A gazdagok nem tudják, a kormányt beleértve,hogy hogyan lehet megélni 47 ezerből.
mariaberta
@gabrella: Annnál is inkább, mert az internethez először is kell legalább egy laptop, egy előfizetés, és nemhogy a 47.000 ugrott, de felvehetnek hitelt, ha egyáltalán helyzetüknél fogva kapnak.Ezeknek tényleg halvány lila gőzük sincs arról micsoda hülyeségeket beszélnek össze-vissza? Lázár Úr mondta, mindenki annyit ér, amennyije van, és akinek nincs munkahelye, segélyből él, az is csak az éhenhalás elkerülésére elég,- néha arra sem nagyon- valószínű az ö hülye ötletének megvalósítása lehetetlen.
Persze akinek a körvadászat milliói csupán egy kis mellékes kiadás, mond hat ekkora marhaságot.
Leszállhatnának már a földre, de erre nem képesek, vagy nem akarnak.
hallgatag
Szélessávú helyett inkább kenyeret, húst, tejet. és föleg MUNKAHELYET !!!
gabrella
@mariaberta: De remélem áprilisban leszállnak!
kopatika
Döbbenetes! Ezek vagy nem tudják , hogy az emberek nagy többsége mennyiből és hogyan él, vagy csak szánt-szándékkal hűlyíteni akarják az embereket. A baj az, hogy nagyon sokan el is hiszik nekik, mert a csaholó kutyák melléjük állnak és duruzsolnak az embereknek. Ebben CÖF nagy partner.
kukac50
Előbb villanyt vigyen a tanyákra!!!
Aki tanyán él annak nem jár rezsicsökkentés???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.