A budapesti közműszolgáltatók bevételkiesésének egy részét több milliárd forinttal kompenzálta a fővárosi önkormányzat, míg másutt erőteljes költségvisszafogásra, elbocsátásokra, fizetéslefaragásra kényszerültek a rezsicsökkentéssel érintett társaságok – írja a Napi.hu.

A 2013-ban megkezdett rezsicsökkentés-sorozat eddig 230-240 milliárd forintot hagyott a családoknál Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára szerint – vagyis nagyságrendileg ekkora kiesés keletkezett a szolgáltatóknál.

Budapestnek több milliárd forintjába került az, hogy a rezsiharc a távhőt és a kéményseprést sem kímélte. A Főkétüsz Kft.-t 540 millió, a Főtáv Zrt.-t 5 milliárd forinttal kompenzálta a főváros. A kéményseprőipari vállalat ezt a segítséget az 50 százalékos díjtételcsökkentés miatti bevételkiesés, valamint az új többletfeladatok költségeinek ellensúlyozása érdekében kérte az önkormányzattól – olvasható a Napi.hu cikkében.

a Főtáv 2014-ben nem tervez általános béremelést, illetve a cafeteriakeret bruttósítása mellett tart a bérpótlékok felülvizsgálata. A hatékonyságjavítás lényeges eleme, hogy a Főtáv 2012-ben megkezdte a saját tervezésű hőközpontok gyártását. Ez egyrészt a munkaerő jobb kihasználását biztosítja, másrészt a hőközpontcserék költségét csökkenti. Miután a társaság által tervezett beruházások a működési költség csökkentését, az üzembiztos működést szolgálják, ezért beruházás a rezsicsökkentés következtében nem marad el – hansúlyozta a Napi.hu-nak a társaság.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemzeti_nyugdíjas
Hogy elbocsájtások vannak az nem baj. Lényeg az, hogy 150 ft.-al kevesebb volt a rezsije. Agyatlan hülyék vannak közöttünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
modera
@jancsik68: A gazdagok le sem szarják a rezsicsökkentést. Engem sem érdekel, hogy a havi 100 ezer helyett most csak 80-85 ezret kell fizetnem. Nagy tévedésben vagy ezzel kapcsolatban.
Zsuga
@öcsi55: Valóban úgy van, hogy mindenhol létszámcsökkentés van, ahol aztán közrabszolgákkal pótolják a hiányt, akiktől zsebpénzért természetesen teljes értékű munkát várnak el. Így a munkavállalói statisztika sem romlik. Egyébként most hallottam, hogy az előző "szemét" kormány a közmunkásoknak is adott legalább minimálbért.
öcsi55
@Zsuga: Barátom!Had írjak le egy megtörtént esetet azzal kapcsolatban amit mondasz.
Az egyik rokon hölgy egy alföldi kis faluban az önkormányzat alkalmazásában takarított minimálbérért,amíg el nem bocsájtották.A következő héten ugyan oda ugyan abba a munkakörbe de már mint közmunkás 47000F.t-ért vissza vették és ahogy írod teljes értékű munkát vártak el tőle. A legszebb,hogy még a munkanélküli statisztikát sem rontotta csak hát a pénze lett egy kicsit kevesebb,úgy 30000-35000forittal.De hát ez senkit sem érdekel, rajta kívül.
hattorihanna
Az tény hogy a 65m-es lakásunk fűtésének a költsége,10 év alatt a duplájára nőtt,pedig nem toltuk arrébb a falakat...A másik pedig az hogy régebben 10 perc után érezhetően felmelegedett a lakás,most 20perc kell hozzá legalább.A rezsicsökkentésből meg köszönöm nem kérünk,inkább tankolni szeretnék 350ft.os benzinnel mondjuk.
F_Viktor
@Zsuga: Írod:
"...most hallottam, hogy az előző "szemét" kormány a közmunkásoknak is adott legalább minimálbért."

Sőt, ígérete szerint újra legalább minimálbért fizetne a közmunkásoknak, valamint a kapható munkanélküli segély idejét is megemelné (emlékeim szerint 9 hónapra).
Zsuga
@öcsi55: Az az igazság, hogy ha egy szociálisan érzékeny ember ma nyitott szemmel jár ebben az országban, és egyáltalán meg akarja látni a nyomort, akkor bőségesen talál példát a hasonló esetekre, az ilyen aljas megoldásokra, amivel kihasználják, megalázzák az itt élőket. Sajnos - úgy érzem - rengeteg van azokból a szavazóképes rabszolgákból is, akik nyomoruk ellenére sem fognak odáig eljutni, hogy ha szavazni kell, elmenjenek, vagy ha el is mennek, ne a jelenlegi megnyomorítójuk mellé ikszeljenek, akik könnyedén megvásárolják őket, illetve eléggé hiszékenyek ahhoz, hogy bevegyenek minden hazug kampány dumát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.