A szobor-, jelkép- és utcanévtábla-mániás kormány elköltene még pár százmilliót. Egyetlen nap alatt zavarta le a Miniszterelnökség a német megszállásnak mementót állító Szabadság téri szobor teljes pályáztatását, úgy hogy gyakorlatilag egyetlen szobrászt kért fel egy koncepció kidolgozására – írja az Index.

Bruttó 317, 5 millió forintot különített el a kormány a Magyarország 1944-es német megszállásának a 70. évfordulójára készülő emlékmű létrehozására. A Kormányzati Információs Központ (KIK) kedden válaszolt az Index kérdéseire az új, Szabadság téri emlékmű pályáztatásának részleteiről.

211 millióért lehet Gábriel arkangyalunk

A pályáztatással sokat nem bíbelődtek, ugyanis szintén december 31-én megkötötték a vállalkozási és felhasználási szerződést az alkotóval az emlékmű műleírásának, koncepciójának és látványtervének elkészítésére.

A KIK szerint a szoborra vonatkozó ajánlati ár 211 millió forint plusz áfa volt – olvasható az Index cikkében.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@silber13: Hogy ez mi? Nem tudom, a koncepció számomra sem világos. Az alapján, amit látok, lehetne a Csepel-művek emlékműve is, ahol is a katonás rendben álló saválló oszlopok között Kovács Béla művezető, gyors és géplakatos, elhessegeti a tetőről a durván meghízott galambot, nemhogy az véletlenül összepiszkítsa a mellére tűzött Lenin-rendet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
joopapa
Na most ez a jó hír aztán tényleg betette a kaput a kétkedőknek akik nem hittek viktorkában! Van itt pénz mindenre kérem, főleg arra amire nincs szügség!! Még hogy nem dübörög a gazdaság mit dübörög, hasítunk mint szárnya szegett repülő a lemenő nap fényében!!Kell ez az emlékmű nekünk nertársak és nertársnők, a szociknak ott a szovjet hősök emlékműve. Nekünk meg ez a kis olcsó kis semmiség!! Nem kell tőlünk sajnálni ezt tudjuk használni együtt a jobbikos kollégákkal, csak ők majd másra használják és máskor, mindenki döntse el mikor és mire! És ezek még meg merik kérdezni 211 millióért lehet Gábriel arkangyalunk? IGEN!!! Mert magyar ország jobban teljesít, albániánál és szomáliánál! És mondjon valaki a világon olyan országot ahol jobban fejlődik a futball mint az életszínvonal. Na, na, ugye senki!!! Lesznek tehát szép pályáink, és lesz benne jó futball is, csak még igazolni kell pár ezer labdarúgót braziliából és argentinából. A válogatottunkon már látszik a fejlődés egyenesen futni és rúgni már tudnak, csak a többivel vannak gondok. A cselekkel a passz a gól passz, ja és a gól arányt kéne negatívból pozitívba átfordítani! Tudnám folytatni napestig a fidess maffia "áldásos" tevékenységét, de dicséretem még a fejükbe száll és még azt a maradék észt is kiszorítja a fejükből. Magyarok tartsunk ki ,de ne a don vittorio mellett!!!
kukac50
Nem kérünk Gábriel arkangyalos szobrot!!!
silber13
Aszonta nekem egyszer egy talpig entellektüel: " A fműalkotásoknak nem az a céljuk, hogy ábrázoljanak valamit, hanem hogy gondolatokat ébresszenek! " Hát kérem, bennem ébresztettek és ébresztenek! Leginkább a " művész közeli hozzátartozóival és a szobor ( ? ) megrendelőivel kapcsollatosan, bár eléggé pornó a gondolathalmaz!:-)))
stone
Németország álláspontja a szoborról:

Németország felelőséget vállal a II. Világháborúban elkövetett (rém) tetteiért.
DE: Ezért a szoborért a jelenlegi Magyar Kormánynak kell majd felelőséget vállalnia.

Röviden: Kb. 4 Millió szegénységben élő (tengődő) Magyar.
Ennek ellenére: stadionok, kisvasút, atomerőmű, szobrok (a teljesség igénye nélkül)
keresztapa
A német megszállás, utána a szovjet, talán ha különbözőségre lenne kihegyezve a kommentek,de nem arra, hanem a csak azért se, ez az ellentmondások éltetése, az uralkodási vágy egyediségét határozza meg. Ha én uralkodnék akkor az én döntésem lenne az egyedüli igazságos. Ha a másik akkor az nem jó, ellenkezik mindennel ami emberi, mert nem az én gondolatom teljesedik, tehát nem jó! Angyal és sas: mi az a rettenet: ami a sas helyébe jelenne meg. Angyal a jóság szimbóluma! A rossz és jó,
megjelenítése az alkotáson, hogyan valósítható mivel, ami meg jeleníti az elfogadhatót: ami a két rosszat, egyben jeleníti meg, ami jónak nem fogható! Nos aki a két kibékíthetetlen ellentétet ki tudja
vonni a műalkotásból, az jelentkezzen mert az a művészet mesterének a mestere!
keresztapa
A Mazsihisz megoldotta nem lehet magyar akarat, MAZSIHISZ akarat nélkül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.