Január 20-ig a számlatulajdonosok 80 százaléka kérte az ingyenes készpénzfelvételt bankjától. A pénzintézetek szövetsége azt állítja, a többletterhet nem fogják továbbhárítani, de például átgondolhatják, hol van szükség bankfiókra.

A hitelintézetek nem hárítják át a fogyasztókra az ingyenes készpénzfelvétellel járó költségeket – nyilatkozta a Magyar Bankszövetség főtitkára a Világgazdaságnak.

Kovács Levente a lap szerdai számában közölt interjúban arról beszélt, hogy szektorszinten mintegy 40 milliárd forintról van szó, amely attól is függ, mennyi pénzt vesznek majd ki az ügyfelek a számláikról. Az átlagos kivét eddig havi 40 ezer forint volt. A főtitkár szerint ennek költségeit a költséggazdálkodás hatékonyságának növelésével, például a fiókszám további racionalizálásával fedezik majd a hitelintézetek.

Január 20-ig a számlatulajdonosok nagyjából 30 százaléka nyilatkozott arról, hogy élni kíván a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőséggel. Mivel Magyarországon a lakossági ügyfeleknek átlagosan két bankszámlájuk van, ez azt jelenti, hogy az ügyfelek többsége már kérte a kedvezményt. A Portfolió azt írta, ez csak a számlák arányára vonatkozik, ha az ügyfeleket nézzük, ott 80 százalék folyamodott az ingyenes számla lehetőségéhez.

A szakember szerint a teljes kártyaforgalmat mentesíteni kellene a tranzakciós illeték alól. Mint mondta, folyamatosan ostromolja leveleivel a politikai szereplőket, köztük a miniszterelnököt, hogy tegyék meg ezt a "néhány milliárd forintnyi költségvetési eltérést eredményező" lépést annak érdekében, hogy a pozitív fejlődési, modernizálódási tendenciák ne törjenek meg.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Nem terheljük át az ingyen készpénzfelvétel költségeit.
Viktor! itt egy nagy disznóság van kibontakozóban!
nyanya001
Megemelik a számlavezetés díját oszt jó napot !
deviance
nem fogják átterhelni, majd kifizetjük más cím alatt... számlavezetési díjakban, átutalási költségekben, a 2 lehetőségen túli készpénzfelvételben...
Donki Hó Te
A BTK-ban utána kell nézni a felbujtó, csoportosan elkövetett zsarolás, kényszerítés, túszul ejtés,tettestárs, személyi akarat,szabadság korlátozása stb eseteknek.
Az állam, mint felbujtó rákényszeríti az állampolgárokat, hogy csak banki úton lehessen fizetést felvenni.
Ehhez tettestársnak bevonja a bankokat. Közösen zsarolják a népet.
Jogtalan haszonszerzés esete áll fenn, mert semmi "szolgáltatást" nem nyújt se a bank, se az állam ezért.
Sőt csak elveszi a pénzt úgymond "számlavezetési és egyéb költség" címen. Ebből az állam hasznot húz. Sőt többszörösen elkövetve újabb és újabb terheket rónak az emberekre, mindenféle ellenszolgáltatás, valós munkavégzés, értékteremtés nélkül.
Aki készpénzezik azt meg megbüntetik. Pedig azért a pénzért az "egy munkás" (lásd Discovery Chanel) keményen megdolgozott, jogos követelése van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.