A 18-59 éves magyar lakosság körében végzett reprezentatív kutatást a Generali Biztosító, hogy felmérje, milyen megtakarítási szokásaik és lehetőségeik vannak ma – írja az FN24.hu.

A válaszokból kiderült, hogy a legjobb anyagi helyzetben a fővárosban élők vannak, 13 százalékuk több mint nettó 350 ezer forintot keres. Az iskolázottság is nagyban befolyásolja az anyagi lehetőségeket.

A háztartások átlagban bevételeik 81 százalékát mindennapi kiadásokra költik. Ezek belül is a legtöbb pénzt rezsiköltségekre (a kiadások 32 százalék) és élelmiszerekre (31 százalék) kell kifizetniük.

Ezek után már nem meglepő, hogy átlagban a havi jövedelmük maradék 19 százalékát tudják hosszú távú céljaikra fordítani. Ezek közül is kiemelkedik a hiteltörlesztés (12 százalék). Megtakarításokra pedig mindössze 4 százalék jut, s 3 százaléknyi marad a gyermekeik támogatására – olvasható az FN24.hu cikkében.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
...a qrmány meg a rezsi-rizsára költi a legtöbbet - közpénzből !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Jó lesz nekünk, így a választások előtt, a kormány nonprofit szolgáltatássá minősíti a közműszolgáltatásokat. Tehát, profit céllal nem lehet árat emelni. Most mondta a Rogán az atv-n.
nyanya001
@JAJMÁR: Vajon miből lesz fejlesztés és karbantartás ?
Én már tudom, Putyin ad újabb hitelt !
JAJMÁR
@nyanya001: 12:23 Bizonyos "rossz nyelvek" szerint a rezsicsökkentés veszteségei már be vannak számolva az atomerőmű bővítés hitelébe.
A kormány propagandája azonban nagyon ütős ettől a szövegtől, és nyomják ezerrel :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.