2009 után újra Morvai Krisztina vezeti a Jobbik listáját a májusi európai parlamenti (EP-) választáson – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor.

Morvai Krisztina vezeti a Jobbik EP-listáját

A Jobbik elnöke ismertette: Morvai Krisztina továbbra is "pártfüggetlen jogvédőként" vezeti a listát. Az MTI kérdésére hozzátette: az EP-lista további szereplőiről egyelőre nincs döntés, a listavezető személyének bejelentésével azokat a híreket akarták cáfolni, hogy "bármilyen probléma lenne Morvai Krisztina és a Jobbik között".

Szintén az MTI kérdésére a pártelnök megerősítette: a lengyel Nemzeti Mozgalom (Ruch Narodowy) valóban megkereste a Jobbikot, hogy hangolják össze a két párt EP-választási kampányát. Hozzátette: felmerült az is, hogy szimbolikus lépésként kölcsönösen szerepeltessenek egy-egy politikust a másik párt választási listáján nem befutó helyen, de ahogyan a pontos együttműködésről, úgy egyelőre erről sem született döntés. Az ugyanakkor biztos, hogy a két párt összehangolja a választási kampányát és kölcsönösen segítik egymást – mondta Vona Gábor.

Megismételte: a Jobbik továbbra is népszavazást szeretne Magyarország uniós tagságáról.

Morvai Krisztina a sajtótájékoztatón elmondta: a Jobbik elnöksége kérte fel a listavezetői pozícióra, mert elégedettek voltak a munkájával, és annak folytatását várják el tőle. Hangsúlyozta: továbbra sem lép be a Jobbikba, így nem köti pártfegyelem sem az általa benyújtott indítványok, sem a szavazások tekintetében. Kiemelte: az is az ő döntése, hogy ha bizalmat kap, akkor továbbra is független képviselőként dolgozik tovább, egyetlen európai parlamenti frakciónak sem lesz tagja.

Úgy fogalmazott: "nemzeti jogvédő szellemiségben" kíván dolgozni és fő célja annak a képviselete az Európai Unióban, hogy a magyar embereknek ugyanúgy joguk van a nemzeti önrendelkezésre, európai életszínvonalra, mint a régi EU-tagállamok polgárainak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Valahogy ez igencsak sántít. Ez a nemzetieskedő párt, mivel itthon esélye sincs, külföldiekkel akarja magát helyzetbe hozni. Mint a FIDESZ is. Nem látjátok, hogy nem a magyarokért van ez a két párt, hanem idegen érdekekért !.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.