A munkaügyi hivatal az adminisztrációra hivatkozik. Az NGM szerint az iskolák hibája miatt nem jutottak még pénzükhöz a tanulók – írja az Origo.

A szakiskolákban hiányszakmákat tanuló diákok hónapok óta nem kapják meg az ösztöndíjukat, pedig a tanév első napjától jogosultak rá – írta közleményében a Magyarországi Szülők Országos Szövetsége (MSZOSZ). A szövetség szerint sok tanuló eleve azért vállalta a hiányszakképesítés megszerzését, mert az ösztöndíjból ki tudja egészíteni a szakmatanulás költségeit. "Sok szakiskolákban az ösztöndíjakból vonják le az osztálypénzt, a szalagavató költségét is" – írták.

Az Origo cikke után a Nemzetgazdasági Minisztérium azt írta, hogy az érvényben lévő kormányrendelet szerint a Nemzeti Munkaügyi Hivatal küldi az ösztöndíjakat az iskoláknak, akik továbbítják a diákoknak. A pénzt akkor küldi meg az NMH, ha az előző időszakra vonatkozó elszámolás szabályos volt, mert ha nem, akkor hiánypótlásra szólítanak fel, és csak utána utalnak. Az NGM szerint az utóbbi időben több szabálytalanság is volt az elszámolásokban, ezért nem kapták még meg az ösztöndíjakat az érintett intézmények.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Mert olyan rohadt jól működik a fidesz által megvariált oktatás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemsemmi
Előbb-utóbb ez fog történni a nyugdíjakkal is, Ha ez a diletáns, hazug rablóbanda marad hatalmon.
szaboria1
Az egymás közötti labdázgatáshoz nagyon értenek.
excep
már szegény gyerekeket is szívatják???
Desischado
Remélem, a kölykök is mennek szavazni a családdal együtt!
levarosbukta
@Desischado: Sajnos nem, mert nincsenek még 18 évesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.