Elsodort egy intézkedő rendőrt egy görög autós az M5-ös autópályán Röszke közelében hétfő délután, a sztráda Budapest felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc elmondta, az eddigi adatok szerint senki nem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket. A Szegedi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, fennállnak-e a nyomozás elrendelésének feltételei hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt – közölte a szóvivő.

Szanka Ferenc elmondta, hogy egy görög állampolgár a röszkei átkelőnél lépett magyar területre, az M5-ös autópályán a belső sávban haladt, amikor egy rendőrjárőr igazoltatni akarta. A sofőr a jelzésre nem állt meg, és tisztázatlan körülmények között elsodorta a rendőrt.

A görög sofőrt a rendőrök két kilométeren keresztül üldözték, és egy ütközés után tudták megállítani. Az eset során – az eddigi adatok szerint – senki nem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket – közölte a szóvivő.

A helyszínelés idejére az autópályát a 170-es kilométer közelében teljes szélességében lezárták, a forgalmat a régi 5-ös útra terelik.

A Szegedi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, fennállnak-e a nyomozás elrendelésének feltételei hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt. Az eset részleteiről a szóvivő keddre ígért tájékoztatást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.