Túszul ejtette utasát az 50-es villamos vezetője. A remízbe akarta vinni erőszakkal, előtte pedig hangosan sértegetett egy mozgássérült hölgyet – mondta az érintett utas a Blikknek.

A férfi beszámolója szerint a jeges járdáról szálltak fel hárman a barátaival, köztük egy mozgássérült hölggyel. Állítja, a vezető gúnyosan megköszönte, hogy sikerült végre felszállnunk. Próbálták számon kérni, de a sofőr azt felelte, időre kell mennie, és már így is késésben van" – idézte fel.

A nő és férje leszállt a szerelvényről, ám barátjuk nem hagyta annyiban a dolgot, magyarázatot kért. Tudni akarta a járat számát, hogy panaszt tehessen, de a villamosvezető nem árulta el, helyette becsukta az ajtót és azt mondta, nincs erre ideje, inkább elviszi őt a remízbe. Végül inkább kitette a síneken.

Barátai közben rendőrt hívtak, de állításuk szerint nem kaptak segítséget. A villamosvezető hívására azonban megjelent kollégája, aki mondta az utasnak, meg kellene büntetni, amiért akadályozza a forgalmat.

A járművezető az esettel kapcsolatosan jelentést tett, ám története teljesen eltér a panaszos által leírtaktól, ezért részletes kivizsgálást rendeltünk el – közölte a BKV.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
@QQríkú: "Azok az utasok akik e barom miatt nem tudtak időben közlekedni az ő jogukkal mi is van?"

Ezt pontosan mire érted ? Elég rövid, de eléggé érthető is a történeti tényállás !

Ami a személyi szabadság megsértése bűncselekményt illeti, időtartama 0 perctől a végtelenig terjedhet, nincs behatárolva az időtartam, sem a mód ! Szándékosan követhető el, amint a vill.vezető a távozási szándék egyértelmű kifejezésre juttatása után becsukja a jármű ajtaját,ezzel megakadályozva a leszállást, máris megvalósította a bűncselekmény - enyhébb esetben - vétségi alakzatát !

Másik példa: - autóddal indulni akarsz, azonban egy átlagos hülye a kocsid elé áll ! Dettó ! Feltéve, hogy ez esetben nem bűnelkövetőként szándékozol elhagyni a helyszí
nt a kocsiddal !
Meine Ehre heisst Treue
@Dr plágium: Híradóban is volt róla szó, néhány napja.
Tapasztalatból tudom, hogy utaspanasz esetén (nemcsak a BKV-nál; és nem bántani akarom őket, csak tényt említek) az alkalmazottak szeretik a jól bevált egy állítás egy tagadás stratégiát alkalmazni. Ilyen esetben (ha nincs egyértelmű bizonyíték) meg kell vizsgálni az életszerűséget és a személyes érintettséget.
QQríkú
@szablyafűrész: Nem értek a jogi csűrés csavaráshoz.
Pár cimborám volt busz, troli vezető, ők (elmondás, tehát nem láttam!) bizony levágták mint cicát kakálni, amikor mentek a garázsba ...!
Nem hiszek annak sem aki a tévében akart szerepelni de a vezetőnek sem, én már ilyen vagyok :)
Szegeden megoldódik a dolog, mert új jármű CSAK kamerával jöhet.
Ez védi a vezetőt de az utast is.
Dr plágium
@Meine Ehre heisst Treue: OK, DE EZ AKKOR SEM TÚSZEJTÉS VOLT, MAX. SZEMÉLYES SZABADSÁG KORLÁTOZÁSA.
szablyafűrész
@QQríkú: A kamera, hanggal a jó ötlet...ugyanis nem csak tettlegesség a lényeg, a becsületsértés több esetben is megállapítható lenne - álláspontom szerint.
Meine Ehre heisst Treue
@Dr plágium: Így van, ez nem túszdráma volt.
Meglehetősen hatásvadász, illetve túlzó a cím.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.