Az MSZP lezártnak tekinti a Simon Gábor volt elnökhelyettes eltitkolt bécsi bankszámlájával kapcsolatos ügyet – közölte a párt szóvivője pénteken Budapesten. Veres Gábort a Szigetvári Viktorral, az Együtt-PM szövetség társelnökével és Molnár Csabával, a DK ügyvezető alelnökével más témában tartott sajtótájékoztatón kérdezték.

Az eltitkolt vagyon eredetét firtató kérdésre Veres Gábor közölte: nem tudják honnan van a pénz. Hozzátette: az MSZP csütörtökön Simon Gáborral együtt olyan döntést hozott, amely elvárható volt és példát mutat minden magyarországi pártnak arra, hogy hasonló esetben, hogyan kell eljárni.

Az MSZP ezt a kérdést lezártnak tekinti – hangsúlyozta, és azt javasolta, hogy a vagyon eredetét tudakoló kérdéseket Simon Gábornak tegyék fel. Majd egy további kérdésre hozzátette: a vagyon eredetének tisztázását az igazságszolgáltatásra bízzák.

Szigetvári Viktor szerint az MSZP egyetlen lehetséges döntést hozta meg egy erkölcsileg elfogadhatatlan ügyben. Az MSZP ezen döntését tudomásul vették – mondta. Úgy fogalmazott, arról szól a baloldali összefogás kormányváltásról szóló ígérete, hogy "ilyenre és olyan lopásokra, amit Rogán Antal, Habony Árpád, Simicska Lajos, Nyerges Zsolt megvalósít a mindennapokban, nincs szükség".

Egy másik kérdésre elmondta, etikai elvárásokat tartalmazó nyilatkozatot írattak alá minden országgyűlési képviselőjelöltjükkel, és a rendelkezésére álló információi alapján tisztességes emberekkel kampányolnak. Az összefogás pártjainak kampánya jó úton halad afelé, hogy leváltsák az Orbán-kormányt – hangoztatta.

Óvónéni, nem mi kezdtük

Arra a felvetésre, miszerint a fideszes Kósa Lajos szerint lehet, hogy arról a pénzről van szó, amiről Gyurcsány Ferenc volt MSZP-elnök azt mondta, ismeretlen eredetű, gyanús milliók vándoroltak a párthoz, aminek az eredetét jobb, ha nem tudják, Molnár Csaba közölte: "a Fidesz szolgálatában álló" sajtó ebből az ügyből botrányt akar csinálni. A kérdező EchoTV, valamint a HírTV, a Lánchíd Rádió munkatársainak címezve szavait azt mondta, hogy a fizetésüket olyan emberek zsebéből kapják, akiket "egy ország gondol oligarchának", és hogy törvénytelenül szerzik a vagyonukat, így előfordulhat, hogy ezen médiumok munkatársai nem tiszta pénzből kapják a fizetésüket.

"A politikai botránykeltéshez nagyon értenek, azt csinálják, de soha nem kérdezik meg a saját tulajdonosuktól, hogy ez hogyan van?" – fogalmazott, kifogásolva, hogy Simicska Lajostól és Nyerges Zsolttól sosem kérdezik meg, honnan van a vagyonuk.

Hogyan létezik, hogy Orbán Viktornak pártelnöki, miniszterelnöki fizetésből Budapest legdrágább kerületében luxusvillája van? – tudakolta. "Ha létezik Magyarországon igazi, gusztustalan, korrupciógyanús ügylet, az mind a Fidesz, Simicska és Orbán környékén van" – fogalmazott.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
@mariaberta: Meg ezt is tisztázni kellene, de sürgősen:

- Fidesz székház eladása - hol a lé ?
- Felcsúti csatornázás 1,7 mrd-ért,
- a tokaji Orbán-birtok leaszfaltozása,
- a Ráhelka esküvői útjának leaszfaltozása - közpénzből
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aborisz
Ez a legegyszerüb megoldás az MSZP -nek! Helyükben lennék .kölcsön kenyér vissza jár!!
moiszikf
@szablyafűrész:
A FIDESZ-re gondoltam. Nem pártnak születtek.
Milyen olaj? Hát a"szőkített". Bírósági ítélet? Az nem is lesz! A koronatanúk megöngyilkolták magukat, a vizsgálati anyagot meg a főbűnös kezébe kellett letenni.
Szemezgess kedvedre:
www.youtube.com/watch?v=dG-3VDIe9a0&list=PLW7yBOvdnY72aXFcgZOpakGs_oAa3Gr-r
Desischado
Ennyi erővel a fidesz bagázs vagyonosodásának is nézzenek már utána, jó? Szemét, aljas banda!
nyanya001
@szablyafűrész: A MAHÍR eladása, hol a lé ?
a 12 Állami Gazdaság hova lett ? Kinek adták el ? Hol a lé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.