A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) levélben szólította fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy lépjen fel az Ukrajnában "tomboló hatalmi önkény és erőszak ellen" és ajánlja fel közvetítő szerepét a válság békés rendezése érdekében – tájékoztatta pénteken a TASZ ügyvezető igazgatója az MTI-t.

Kapronczay Stefánia érthetetlennek nevezte, hogy a miniszterelnök, aki 2006-ban a budapesti hatósági erőszak kapcsán még nemzetközi beavatkozást követelt, most "mélyen hallgat az Ukrajnában kialakult drámai emberi jogi krízishelyzetről".

A jogvédő szervezet vezetője emlékeztetett arra, hogy a szomszédos Ukrajnában emberi jogi válsághelyzet alakult ki, a hatalom korlátozza a szabadságjogokat, polgárai testi épségét, sőt életét fenyegeti.

Miközben az Európai Unió intézményei és tagállamai sorra szólalnak fel az erőszak ellen és a demokrácia védelmében, a magyar állam vezetői mélyen hallgatnak – tette hozzá.

Szerinte ez annál is inkább különös, mert Ukrajnában most mindazok az értékek és elvek kerültek veszélybe, amelyekre az Európai Unió és Magyarország épül. Ugyanakkor félő, hogy Ukrajna hamarosan polgárháborúba süllyed, ami pedig az egész térségben komoly hatással lehet az emberi jogok alakulására.

Ebben a helyzetben "felszólítottuk Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy járjon közben az ukrán kormányzatnál a tömeges hatósági erőszak megszűnéséért. Az állam nemcsak nem védi meg polgárai testi épségét és életét, hanem egyenesen fenyegeti azt. Emellett nem mehet el szó nélkül az, aki a mindenkit megillető jogok védelmének elkötelezettje" – fogalmazott Kapronczay Stefánia.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hát mert éles helyzetben nem működik a pávatánc. Mert nem tud egyszerre az oroszok felé és az unió felé is beszélni.
Kell neki az orosz hitel is és az unió pénze is, ezért hallgat mint szar a fűben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varirmag
A tasz miért hallgat a V. Lacika féle terroristákról ???
Miért nem a hazai terroristákkal, jogtipró rablókkal,gyilkosokkal vagy az áldozataik védelmével foglalkozik ???
Jah, nem azért fizeti őket soros !
nezelodo
"A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) levélben szólította fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy lépjen fel az Ukrajnában "tomboló hatalmi önkény és erőszak ellen" és ajánlja fel közvetítő szerepét a válság békés rendezése érdekében"

Ezek a TASZ-osok gúnyolódnak a Kurmányzó Úrral, mert ők is tudják, hogy ahova beteszi a lábát, és kinyitja a száját, ott káosz terem.
aremy
@tivoli: nincs imf aki ellenőrízné hogy mire költik el az olcsóbb kölcsönt.
viszont nyomtattak egy párezer milliárdot kinyom tattak és mire lett el-
köktve no mert semmi önerős beruházásról sem lehetett hallani és ha
te tudszróla akkor oszdmeg velünk..
tivoli
@aremy: Nem értem, mire gondolsz konkrétan. Az IMF-nak elvileg nem kéne, hogy köze legyen, hogy melyik állam mire költi a pénzét. Ha ad, adjon, de inkább ne adjon mert az mindenkinek piszok sokba fog kerülni. Azért jó lenne konkrétan megírnád, kivel kapcsolatos a megállapításod?
aremy
@tivoli: "a szeretett korményunk" mijen büszke a hányezermilliárd és devizában kibocsájtott államkötvényekre és kincstár jegyekre gondoktam. és kérdezem ebből
milyen beruházások történtek az eus támogatással létesültel azt ne számitsduk
bele nomert én nem halottam olyanról az elmúlt 3évben. és erregondolta mert itt
senkinek sem kell elszámolniuk és nem is tudni hogy milett abból a pézből no én
erre gondoltam.
tivoli
@aremy: Nem találod érdekesnek, hogy az állítólag eu ellenes Orbán mégis kapja a manit számolatlanul? Az államadósság meg csak nő, mert ha egy kicsit is javul a mérleg, rögtön változik a forint árfolyam, hogy azért ne örüljünk annyira.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.