2013 végén megnyitották az első olyan szabálysértési irodát Budapesten, ami kifejezetten a hajléktalan emberek előállítására szolgál. A Város Mindenkié csoport demonstrációt tartott, hogy követelje az intézmény bezárását és a köztéri hajléktalanságot büntető törvény eltörlését. Az Intro blog videója.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Egymást váltogató kormányaink alkalmatlannak bizonyultak mindenféle szociális probléma megoldására. A legelvetemültebb a mostani fitymasz kormány, amely bűncselekménnyé degradálta a hajléktalanságot.
@nehogymá: Nagyobb baj, hogy a hajléktalanoknak még ennyi jövedelmük sincs így még a legolcsóbb bérlakást sem tudnák fenntartani
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
az a baj,hogy komfortos szociális bérlakást 22 vagy 47ooo ből nem lehet hosszú távon fönntartani.most ne azokkal foglalkozzunk akik nem akarnak fizetni. hány olyan panelos van akinél felhalmozodott ilyen olyan tartozás,akikkel nem igazán lehet mit kezdeni. ezért (is)baromság a rezsicsökkentés ebben a formában. lehetett volna egy alapfogyasztást támogatni alacsonyabb árral és ezt sávosan emelni. kb ugy mint a jövedelem adónál VOLT. maradna a fönntartható komfort nélküli,sarki retyóval, kuttal az utcán...a világvégén természetesen,ahova a busz se jár. attól,hogy alacsonyabb a lakbér mint egy albérletnél,(ez az egy ami különbség)attól még nem lesz elég pénze a fenntartáshoz.már gallyat se lehet gyüjteni,mert azért is büntetnek.
kkalman
Egymást váltogató kormányaink alkalmatlannak bizonyultak mindenféle szociális probléma megoldására. A legelvetemültebb a mostani fitymasz kormány, amely bűncselekménnyé degradálta a hajléktalanságot.
@nehogymá: Nagyobb baj, hogy a hajléktalanoknak még ennyi jövedelmük sincs így még a legolcsóbb bérlakást sem tudnák fenntartani
Tekla
Megint a munkahelynél vagyunk . Régebben az építőipar minden felesleges munka erőt felszívott. Hatalmas munkás szállók , szinte alig pénzért befogadták a rászorulókat,még akkor is ott maradhatott , ha tartósan beteg volt , sőt ez esetben fizetni sem kellet. Volt reggeli és vacsora lehetőség is 1 ft-ért. ( ma olyan 65 ft-nak felel meg)
Desischado
Nem büntetni kéne, de ezt a legkönnyebb! Hanem rendes lakhatáshoz, és munkához juttatni őket! De sokan vagyunk így, hogy alig tudjuk a rezsit kinyögni, mert a pénz iszonyúan kevés! ezen kéne változtatni!
nezelodo
"Tekla
Megint a munkahelynél vagyunk . Régebben az építőipar minden felesleges munka erőt felszívott. Hatalmas munkás szállók , szinte alig pénzért befogadták a rászorulókat,még akkor is ott maradhatott , ha tartósan beteg volt , sőt ez esetben fizetni sem kellet. Volt reggeli és vacsora lehetőség is 1 ft-ért. ( ma olyan 65 ft-nak felel meg)"

Ne feledkezz meg arról, hogy az az építőipar még téglás, malteros, betonos vödrös technológiát alkalmazott, amihez temérdek ember kellett, jól kaszált a vasút is a fekete vonatokkal.
Ma daruk, betonszivattyúk, vakológépek, és könnyűszerkezetes építés van, na és csak szakembereket alkalmaznak túlnyomó részt. A másik apró baj, hogy a csontvázas Misi által is harsogott építőipari teljesítmény is csak a harmada a néhány év előttinek. nem is emlegetik a kis szófosói az egymilla munkahelyet, vagy ha igen már száz évre ígérték.

Ez a baj a múltimádatával a jobboldalnak, hogy vissza akarja állítani a cselédsort, ld, a fideszt, de az nem jut eszébe egynek sem, hogy munkát kell teremteni, és főleg szakmát kellene adni. a munkanélkülieknek.Úgy viszont nem megy, hogy 150 000 Ft-ot kérnek a rezsitábornok által az unokaöccsén keresztül felügyelt harács cégeknél egy targoncás vizsgáért, a munkanélküliektől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.