Vasárnap elhunyt Komáromi András üzletember, a Welt 2000 Kft. volt tulajdonosa – írja a 444.hu.

Mindez azért érdekes, mert szombatig jogtulajdonosa volt a cég legfontosabb termékének, az EMIR-nek. Ez az a szoftver, amelyik Magyarország EU-csatlakozása óta kezeli a brüsszeli pénzek pályáztatását és elosztását.

Szombaton írták alá az adásvételi szerződést a Welt 2000 tulajdonosai és a Miniszterelnökség képviselői. A tárgyalásokat az állam részéről Lázár János államtitkár vezette.

A céget a tulajdonosok eredeti szándékuk szerint nem akarták eladni. A Miniszterelnökség viszont meg akarta venni, és határozott nyomást gyakorolt a cégtulajdonosokra – olvasható a 444.hu cikkében.

Ismerősei szerint Komáromi is érzékelte az erős nyomást, de nem akarta eladni a birtokában lévő jogokat. Szombaton mégis aláírta az adásvételi szerződést. Másnap meghalt.

Komáromi nem volt beteg. Közeli barátai szerint nagyon megviselte a cég eladása körüli vita, és nem kizárt, hogy váratlan halála összefügg ezzel.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
@rugacs: "A Bajnai pedig sosem fog profitálni az én eszemből!"

na wazze..., az a pici ami van, még neked is kevés, pedig ész-ügyben igazán igénytelen vagy...Bajnai kisujjában több van, mint benned összesen, lábgombával együtt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
www.nol.hu/lap/hetvege/20140301-caesar_partja?ref=sso A cikk címe Caesar pártja Írta Lengyel László
Az 5. bekezdésben megfogalmazottak már régóta nyilvánvalókká váltak, de hogy ez egy tudatos , előre évekkel kidolgozott stratégia, ahogy a cikk első bekezdésében olvashatjuk, erre azt hiszem kevesen gondoltunk. Én legalább nem. Mindig azt hittem, hogy amit látunk, azt éppen most találták ki a fidesz konyhájában.A meglátásom mentségére csak annyit, hogy az utóbbi időben megszaporodtak az " ad hoc " döntések, a váratlan bevásárlások, a botrányos gazdasági intézkedések, az agresszív elhatározások és az eléggé el nem ítélhető lépések.Most már érthetőbb minden. Ez egy új tipusu politika. Úgy tűnik erre nincs ellenlépése az ellenzéknek. Az ideológiák kora lejárt, az " életforma konfliktusok " korába léptünk. A rezsicsökkentés , a korabeli trafikok megszüntetése, a nemzeti dohányboltok életre keltése, a termőföldek odaitélésének felháborító gyakorlata és még amit nap mint nap lépnek és amiről még ma nem tudunk , ezek mind ennek az új tipusu stratégiának az előre megfontolt lépései.
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: kénytelen voltam bemásolni, mert nem olvastad el, ezért hülyeségeket irkáltál. Remélem, így már megértetted, miről szól a történet...:((
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: (17:32) Szerintem meg Te nem érted elég jól a történet variációit, amit próbáltam számodra sokoldalúbban megvilágítani! Úgy látszik reménytelen eset vagy. :)
spu00
Ezzel az erővel az MNB magán kézbe adásáról is értekezhetnének. 7-8.000 milliárdról ne egy magán cég szedje le a milliárdokat. Gondolják, hogy Teller Ede csak úgy magáénak tarthatta volna az atombombát.Azért van egy határ amit illene még gondolatban is tiszteletben tartani, még Önöknek is. Támadni különben minden témában is lehetne, de azért jobb lenne , ha előtte saját portájuk előtt söpörni, mert ott nem piszok, hanem szenny van, de irdatlan mennyiségben.
Desischado
@F_Viktor: Sajnos, viktor, teljesen egyet kell értenem veled! Ezek még mindig tudnak lejjebb menni! Hány ember élete szárad a lelkükön? Semmi sem elég nekik?
spu00
Azért tegyük hozzá, hogy ezt a céget az állam évente milliárdokkal támogatta a fejlesztések terén, s így nem egyedüli tulajdonosai voltak a termékeknek, s így az EMIR-nek sem.Az állami döntés , megveszik, vagy kiszállnak az üzletből.Ez nem zsarolás, tisztában voltak, hogy kiszállás esetén csődbe mennek, akkor hol van az a nagy teljesítés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.