A IX. kerületi ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az SZDSZ tartozásával összefüggésben.

Ezt Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte hétfőn az MTI megkeresésére. Tájékoztatása szerint a nyomozást február 13-án rendelték el Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő feljelentése alapján. Az ellenzéki képviselő január végén, amikor közölte, hogy feljelentést tesz, újságíróknak azt mondta, az SZDSZ tartozása 2010 végén több mint 770 millió forint volt, ennek legnagyobb részét egy állami kölcsön tette ki.

Az ügyészségi szóvivő közlése alapján az SZDSZ egy 2007-es törvényi lehetőséggel élve több száz millió forint, állami garanciavállalással támogatott hitelt igényelt a Magyar Fejlesztési Banktól a működését szolgáló ingatlanok megvásárlására. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2012 augusztusában az SZDSZ gazdálkodásának ellenőrzésekor készített jelentése szerint azonban a hitellel érintett ingatlanok közül négy olyan településen található, ahol a korábbi kormánypártnak pártszervezete nem is működött. Az ügyészség tájékoztatása szerint az SZDSZ 2009. július 15. óta tőke- és kamatfizetési kötelezettségének nem tett eleget.

A IX. kerületi ügyészség a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályát bízta meg a nyomozással.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Majd megint orra buktok hibbant fitymaszék,persze a szavazótáborotok agyi szintjét figyelembevéve,nem csoda ,hogy megint bedobtatok egy nagy blöfföt a választások előtt.Lehet etetni az agytalanított birkákat,akik bamba tekintettel isszák szavaitokat,persze mire a felmentő ítélet megszületik,már senki nem fog emlékezni az ügyre sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moiszikf
@F_Viktor: Na látod! Ugye hogy "demokrácia" van! Még a "Führer" és a 2/3-os "Wehrmacht" is kevés a bíróság befolyásolásához! (Hacsak, nem éppen ebbe az irányba lettek befolyásolva!)
F_Viktor
@moiszikf: Aha, persze. Ugyanilyen demokrácia van az ügyészségen, MT-ban, AB-ban, KT-ban?
moiszikf
@F_Viktor: Tatája! Hát ez a "demokrácia" lényege! Megvan a "kellő nyomás", de a végén mégsem sittelnek le senkit, csak úgy ni! Az ítéletek tökéletesen mutatják, hogy ez a nyomás kúúúrv@ra nem "megy át". Szálasi hónapjaiban, vagy a Rákosi regnálása idején ez azért nem egészen így volt. Na akkor diktatúra volt. Kérdezd csak meg a túlélőket, hogy akkor volt sz@rabb, vagy most!?
F_Viktor
@moiszikf: De ez nem Orbán érdeme, hanem az EU-é!
moiszikf
@F_Viktor:
Biztos?
Ez a gengszterváltás óta így van. Hornék sem csukták le az első "szabadon" választott kormány, nemzeti vagyon-eltapsolóit, privatizátorait, sőt! Ott folytatták, ahol az előző kormány abbahagyta... és persze az első Vitya kormány sem vágott sittre ezért senkit. Simán ment ez a nagy "nembántunksenkitmertdemokráciavan" játék, már akkor is, amikor az EU-nak még az előszele sem fújdogált errefelé.
F_Viktor
Vityád 2002-ről levonta a tanulságot, tudja, hogy egy demokratikus országban bukta lenne, ezért, hogy továbbra is ki tudja szolgálni oligarcháit, bevállalta a diktátor szerepét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.