Az állam nemcsak az E.On gáz, hanem a villanyüzletágát is megveszi – értesült az mfor.hu.

Az mfor.hu értesülései szerint az MVM és az E.On Hungária a mai napon, vagyis március 5-én szándéknyilatkozatot írt alá a gáz- és a villanyüzletág megvételére vonatkozóan. A tranzakció az E.On Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt.-t, az E.On Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt-., valamint az E.On Energiaszolgáltató Kft.-t érinti. Utóbbi felelős a lakossági ellátásért. Mindemellett az E.On Ügyfélszolgálati Kft.-ben opciós vételi jogot szerez az állam az MVM-en keresztül.

A lap úgy tudja, az E.On az eladást hivatalosan azzal indokolja, hogy egy új üzleti modellt alakítana ki, aminek érdekében a gázhálózati cégeit és a lakossági energiaellátásért felelős vállalatokat eladja.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

stone
Csak nem egy hasonló trükk készül, mint a Takarékszövetkezeteknél?

Vajon ki lesz az új gazda?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Egy dologra lennék most kíváncsi. Garancsi, Sínmacska, vagy Mészáros lesz-e az új tulaj?
spu00
Kérem , miért nem azt kérdezik, hogy miért kellett egyáltalán eladni? Ez sokkal fontosabb, s az is, hogy mi lett azokkal a pénzekkel, mit építettek, mi lett ebből az ország haszna? Minden értelmes ember tudja, hogy mi a haszon abban, ha saját tulajdonunkban vannak a stratégiai vállalatok, csak még Önök nem jutottak erre a szintre, Önök még a mocskolódás alacsony szintjén leledzenek, onnan már nem lehet lejjebb süllyedni, de meg van a remény, hogy felfelé jöjjenek, ha akarnak, de maradhatnak is, de alapjában véve nem valami jó ott, én nem tudom, de ezt olvastam, hallottam.Demokrácia van, mindenki azt csinál amit akar, nem moderálták Önöket, tehát sajtó-szólás szabadság is van, mi kell még?
vörösfuvalat
@spu00: Kedves spuoo!
Miért kellett eladni? Mert az államnak nem volt pénze fejlesztésre .Maradhatott volna állami kézben is csak vezesd elő a százmilliókat, miből tette volna bele az állam ha üres a kincstár.
Ne törd a fejed , megmondom áremelésekből.
A másik gond ha állam a tulaj akkor nem a leghatékonyabb működés a fő cél és nem az elérhető profit hanem pl: pártfinanszírozás,politikai haszon, klientúra építés . A vezetőknek nem az lesz az érdeke,hogy minél jobban működjön egy vállalat hanem minél jobban megfeleljen a politikai elvárásoknak.
Tudod ha ez működne a szocializmus sem bukott volna meg. Pedig ott minden a népé volt.Az a hülye nép meg nem hitte el hanem mindent hazavitt amit bírt.Tudom,hogy szemét libsi szöveg amit írok de bizony a versengés még mindég többet lendített a gazdaságon mint az MSZMP KB stílusú párt direktíva,hogy holnaptól 20%-al csökken a rezsi és punktum.
hattorihanna
@spu00: Olyan kis cuki,naiv a stílusod,tiszta felüdülés már-már entero,tavaszi,meg a többi gyökér után...
Szívmelengető látni azt,hogy van még valaki aki elhiszi azt hogy ha az orbán kúrmány elad,kisajátít,átvesz,elvesz stb. valamit,akkor azt az ország hasznára fordítja... :-d
Nem tudom az utóbbi 4 évedet merre töltötted,de valószínűsíthető hogy,A/Felcsút B/külföld.Különben meglátnád néha a valóságot is,ami körülveszi a Magyarságot mostanság...
F_Viktor
@hattorihanna: @spu00: lelkét pl. az is melengeti, hogy Mészáros nász 225 kubikos alkalmazottja havonta 58148 forinttal gazdagodnak közpénzből, aminek kicsivel nagyobb része (66,66 millió/hó) ennek a derék magyar Mészáros zsebében landol.

@spu00: barátunknak az ilyen talpig becsületes mélymagyar Orbán-seggevége van a csúcsok csúcsán, mi pedig, akiknek ez szúrja a szemünket, "...a mocskolódás alacsony szintjén leledzenek, onnan már nem lehet lejjebb süllyedni..."
Desischado
@spu00: Te tényleg naív vagy! Azért akarják privatizálni, mert hasznot akarnak belőle! És miután elprivatizálták, megemelik a csillagos egekbe a számlákat, de nem az ország, hanem a saját hasznukra fordítsák! Hattorihannának és F. Viktornak igaza van, én is érdeklődnék hogy hol éltél az utóbbi négy évben? Netán a holdon? És hiszel orbán hazugovicsnak? Nem igaz, mik vannak! És mink, akik itt "mocskolódunk" szerinted, úgy látom, hogy mi nyitott szemmel járkálunk, míg te vak vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.