A következő hónapokban is visszafogott inflációra számítanak az MTI-nek nyilakozó elemzők, miután a februári 0,1 százalékos fogyasztói áridex lényegesen alacsonyabb lett a piac által vártnál.

Az elemzők kiemelték, hogy a szezonálisan kiigazított maginfláció is érdemben csökkent, februárban 2,8 százalékra lassult a januári 3,4 százalékról.

Balatoni András, az ING Bank vezető elemzője szerint az idén az első félévben továbbra is nagyon visszafogott lesz az infláció alakulása, mivel még legalább két rezsicsökkentés lesz. Éves átlagban így 1 százalék körüli lehet az infláció.

Suppan Gergely, a TakarékBank senior elemzője az első félévben 0,5 százalék körül, a második félévben 1 százalék körül ingadozó inflációval számol, az éves átlagos fogyasztói áremelkedés várakozása szerint 0,8-1 százalék lehet 2014-ben.

Gabler Gergely, az Erste Bank vezető elemzője az év hátralevő részében az infláció fokozatos emelkedését várja, elsősorban a tavalyi alacsony bázis miatt. Éves átlagban 1 százalékos fogyasztói árindexszel számol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.