Csak átmenetileg csökkent régen látott mélységbe az infláció Magyarországon – derül ki a Financial Times (FT) blogjának cikkéből, amely arról számol be, hogy a jegybank várhatóan folytatja az alapkamat csökkentését.

A bejegyzésből a Napi.hu írt cikket, amiben az olvasható, hogy a januári nullaszázalékos változás után februárban 0,1-0,1 százalékkal araszoltak feljebb az árak az év első hónapjához és 2013 februárjához képest.

Az MNB monetáris tanácsa a makroadatokra alapozza következő kamatdöntését, és mivel az infláció továbbra is a mélyben van, várhatóan márciusban is folytatni fogja monetáris enyhítési ciklusát.

Az idei év alapvető tendenciája az árindex normalizálódása lesz. Ez azt jelenti, hogy az infláció fokozatosan elindul felfelé a jegybank háromszázalékos célértéke felé. A folyamat lassú lesz, az áremelkedések üteme csak 2015-ben közelíti meg ezt a szintet – olvasható a lapban.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@tavaszi: Jó,hogy már nem te szabod meg, ki maradhat és ki távozzon ebből a szerencsétlen országból! te narancs szinű Cassandra! Mert ha ők maradnak, bizony amit károgtál, be is következik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hattorihanna
Nem tudom a cikk milyen alacsony inflációról beszél, mert én pont az ellenkezőjét tapasztalom.Ha itt élne a kedves cikkíró,biztos nem írná hogy még ezután jön a feketeleves..Van már itt bőven,csak nem győzzük lapátolni befelé...
modera
@análisdrabális: A trappista most is 1400 forint, csak szólok. Egyébként is, ez egy olcsó sajt, vannak ennél sokkal jobb sajtok is.
ferii
@tavaszi: Örülj haver,hogy bezárták a lipótmezőt,mert ott lenne a helyed!
Tényfeltáró
Nem jön, mert már itt van. Még kikanalazzuk az alját is, ha marad a felcsuti majom.
kukac50
Olyan rosszul áll az ország,hogy újabb adókat vezet be Orbán ha nem sikerül elzavarni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.