A nyugdíjak biztosítása egyre nehezebb, mert egyre többet kellene kifizetni, egyre kevesebb bevételből. Mi lehet a megoldás? Az államnak több pénzt kell beszednie, illetve át lehet szabni a juttatásokat is. A „baby boomer” nemzedék nemsokára eléri a nyugdíjas kort, és az élethosszuk is várhatóan növekedni fog. Vagyis több ember, tovább lesz nyugdíjas. Ami jelentősen megemeli majd a nyugdíjkiadásokat. Európában és Ázsiában jellemzően a munkára rakódó terhekből fizetik a nyugdíjat. A gond pedig az, hogy a nyugdíjkiadások növekedésével párhuzamosan az állami nyugdíjalapok bevételei csökkenni fognak – hívja fel a figyelmet a Napi Gazdaság a Világbank szenoir közgazdásza, Sebastian Eckhardt cikkére. Mégpedig azért csökkennek, mert a világnak ezen a részén (a közép-ázsiai országok és Törökország kivételével) mintegy 20 százalékkal fog csökkeni éveken belül az aktív korúak száma. A problémával mihamarabb kezdeni kell valamit. A közgazdász több lehetséges megoldást is megvizsgált, de...

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Na ezt is jol elbaszta a fidesz. Azoknak akik a manyupban maradtak, atlagosan 8-15% kozott nott a megtakaritasuk 2013-ban. Akik visszaleptek az allami rendszerbe, minden elvesztettek.
Remelem erre emlekzni fog az a 3 millio ember akiket becsapott a fidesz, amikor az x-et be kell karcolni a valasztasi cedulara.
darwin
Nem csak az aktív korúak száma csökken,a nagyobb baj az,hogy a munka nélkül vegetáló emberek nem fizetik a járulékokat.
@Yoda69: A fideszesek mindenhol azt szajkózzák,hogy Gyurcsány lopta el a nyugdíjakat,és el is hiszik az emberek.Ezek jó része analfabéta nyugdíjas,vagy nem olvas újságot,vagy csak a NótaTV-t nézi.
Yoda69
@darwin: Azert akinek lenyultak evtizedes megtakaritasat es most azt latjat hogy akik bennmaradtak a manyupban azok milyen hozamot realizalnak, azok csak elgondolkodnak egy picit. Ha nem akkor tenyleg vesztes orszag vagyunk es megerdemeljuk a sorsunkat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.