Egyebek mellett konzervdobozból készített vevőberendezéssel csatlakozott az internetre egy 23 éves férfi Kazincbarcikán, a Miskolci Járási Ügyészség közérdekű üzem ellen elkövetett információs rendszer és adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat ellene – közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

A férfi jövedelemmel nem rendelkezett, így internetelőfizetést sem tudott vásárolni, ám hulladék anyagokból, így kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból működőképes vevőeszközt épített, amely felismerte egy szolgáltató rádióhullámú hálózatát – ismertette az esetet a szóvivő.

A férfi ezt a szerkezetet egy laptophoz csatlakoztatta, és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra, amelyet jogosulatlanul, ingyen használt.

Konzervdobozzal lopta a netet, börtönbe mehet

Emiatt a rendszerben kimaradások jelentkeztek, a szolgáltató pedig bemérte az illegális vevőberendezés helyét és felderítette az elkövetőt is. Mivel az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, így a vádlott cselekménye 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető – tette hozzá a szóvivő.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Bakker, ez egy zseni. Mégsincs jövedelme, ez a gáz. Mások hasznára is kamatoztathatná a tudását, nem csak mások, és saját maga kárára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Szerintem is munkát kéne neki adni! Remek koponya! De 8 évet is kaphat egy ilyen kis bűnért?! Hajrá orbanisztán, abszurdisztán!
Szvetlana
Én szívesen megfizetném neki az ananászkonzerv kinyitó kézi készüléket, ha legyártaná nekem:))
nusika
Most már értem! Ez "emberi kéz" vezérlésével történt, megtalálták!-a Tiborc féle traktor, egymaga vágta ki az erdőt, !! A traktort megtalálták !!!
rézfánfütyülős
Addig kutattam amíg leltem egy olyan oldalt ahol adnak technológiai segédletet net lopás ügyében.
Műszaki kitettség kell a megértéséhez, mert ez csak kiindulás:
www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
análisdrabális
@rézfánfütyülős: Androidos telókkal 3 perc az alapbeállításokon hagyott t-system (Cisco DPC3925) routerekbe behatolni. Ugyanis kivétel nélkül mindet alapon hagyják.
Itt a szobámba nyolcat látok a htc telómmal.
WEP/WEP2 titkosítással.
Akinek ilyen van érdemes legalább annyit megtenni hogy WPS -re állítja a jelszó titkosítását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.