Morvai Krisztina szerint rá kell kényszeríteni a kormányt, hogy tárgyalja újra az uniós csatlakozási feltételeket, mert a termőföld vásárlásának lehetőségét nem szabad megnyitni a külföldiek előtt, ellenkező esetben az országnak ki kell lépnie az EU-ból.

A Jobbik színeiben megválasztott független európai parlamenti (EP)képviselő, a Jobbik EP-listavezetője a május 25-i EP-választáson, szombaton Komáromban, a Jobbik lakossági fórumán     kijelentette: "a külföldiek nem vehetnek termőföldet semmilyen körülmények között. Ha ez nem oldódik meg, ki kell lépni az unióból, mert nincs mese, különben palesztin sorsunk lesz."

Morvai Krisztina mintegy 100 fős hallgatósága előtt hozzátette, a magyar politikában a rendszerváltás óta a pénz- és profitközpontú gondolkodás uralkodott el az ember- és közösségalapú gondolkodás helyett, ezért hajtották végre a privatizációt. Úgy fogalmazott: a rendszerváltás óta ez a gondolkodás nem változott, egy kiválasztott politikai elit viszi tovább, tagjai "néha úgy csinálnak, mintha rosszban lennének".

A politikus, aki Szabó Mihály, Komárom-Esztergom megye 3-as választókerülete országgyűlési képviselőjelöltjének vendégeként vett részt a fórumon, a magyar nemzet legnagyobb feldolgozatlan traumájának nevezte, hogy a rendszerváltás után úgy érezhették az emberek, fölöslegesek, és hazugság az, amiről az eddigi életük szólt. "Ami utána kezdődött, annak csak úgy lehettek részesei, ha multik vagy oligarchák gyáraiban összeszerelő munkát végeznek" – tette hozzá.

Véleménye szerint a rendszerváltás óta a kormányok nem a munkavállalók érdekeiért álltak ki, a versenyképesség ürügyén egyre szabadabban lehetett őket kizsákmányolni.

"Hallgatom Orbán Viktort, amikor a külföldi vállalatokkal megköti a stratégiai megállapodásokat, és úgy tűnik, mintha mi csak összeszerelő munkára lennénk jók és hosszú távon is ez az elképzelése" – mondta Morvai Krisztina.

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
@miazavalami: Azért a mi országunk kell(ene) nekik (?) mert nincs annál szebb, mint amikor egy ásványkincsekben csóró, a pénzvilág alján vegetáló, iparilag is elmaradott országból kell Kánaánt csinálni !

Tudod, a zsidók csak úgy szórják a pénzt minden lehetetlen és logikátlan baromságra...meg hát amúgy is illik mindig valakiktől félni, rettegni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@bögöly: 1) A felsoroltak nem "feltörő termálvizek". A paksi bővítés elkötelezettségnek kapujában mondhatjuk, hogy szerencsére nem "feltörő termálvizek". :-) Az nagy kéregmozgásra utalna.

Tehát le kell fúrni, hogy elérjük, aztán kiaknázhassuk ezt az energiaforrást.
Árakra nem válaszoltál.
Segítek: Felétek 1 150-1 300 méterben 60-75C fokos víz van.
Ennek megfúrása 1,1-1,5 milliárd forintba kerülne.
Ahogyan te is írod, ez a hőmérséklet csak helyi felhasználásra elegendő, vagyis max. 10-12 családot tudna ellátni energiával (persze a vízhozam is nagyban befolyásolja ezt a számot).
Átlaggal számolva (1,3 milliárd forint/11 család) családonként ~118 millió forint!

Megtérülés:
Ház ingyen fűtése + 6 db/család 40x25-ös fóliával számolva mai gázárakkal:
120 000 + 6 x 130 000 = 900 000 forint/év
Tehát csekély 131 év múlva meg is térül a beruházás költsége.
De akkor nem számoltuk a 2-3 évenkénti tisztítás költségét ami kb. 10 milliós tétel, a víz visszasajtolásának évenkénti 10-15 milliós költségét.
Tehát üzemeltetési költség nélkül csak a beruházás 131 év múlva térülne meg.
Környéketeken ezt hányan tudnák bevállalni?

2) Ismerősöd nem kap évente pénzt a földhasználatért? Nekünk is van egy földünk, ahol egy külföldi cég fúrt (akkori nevén POGO), a kutatás alatt a szolgalmi jog élt, fúrtak, majd felszerelték az elzárószerelvényt, s évente bérleti díjat fizetnek.

Felétek 1986-88 táján volt hazai kutatás Mezõkeresztes–Mezõcsát térségében, azt a MOL elődje végezte. Talán valami Magyar Olaj és Gázipari Tröszt néven.

Tehát elvileg gömbölyű minden :-)

Ismerősöd kitől kért árat? Mennyit mondtak neki? Tuti a termálvíz?
Azt is tudni kell, hogy mennyi a nyitott szakasz, s megvenni csak egy tisztítás után, s ha kell, béléscsövezés után szabad.

Olyan infóm van, hogy 1993-ban és utána pár évig, a MOL 1 millióért árulta ezeket a CH-t nem tartalmazó kutakat, de azóta megfizethetetlen árakat kér.
F_Viktor
@análisdrabális: Saját? Bejegyzést? Öreg vagyok már, hogy blogokat írjak :-))
Sőt, észre vettem, hogy a hosszú bejegyzéseket már nincs nagy kedvem olvasni sem.
Desischado
Állandóan arról papolnak, hogy ki kell lépni az Unióból, de a ténsasszony azt biztosan rosszul venné, ha nem kapná a misiket! Undormány egy nő a jobbikkal együtt!
bögöly
@F_Viktor: No,akkor szépen lassan eljutottunk odáig,hogy szerinted mit miért NEM LEHET megvalósítani.

Most kérném néhány perspektívikus megoldás felvázolását.
Azt fel sem merem tételezni,hogy ne lenne valami tuti elképzelésed:))

Ui:- a fölös stadionberuházásokra szánt milliárdoktól hamarabb megtérülő beruházás lenne.
bögöly
A kutyafáját neki!
Hát senki nem alkalmas arra,hogy a legelső kérdésemre válaszoljon!?
Ki írta alá az EU előcsatlakozási szerződésnél a földmoratóriumot?

No,segítek..2011-ben valami Martonyi nevezetű,ha mond ez név valamit.
Ennek fényében még nagyobb gazemberségnek tűnik a mostani földtörvény,s a haveroknak való osztogatás!

Vagy az én készülékemben van a hiba?
F_Viktor
@bögöly: Megírtam már az elképzeléseimet, csak össze kellene raknod :-)

- Gazdaság csak az EU-n belül, mert EU-n kívül, a Jobbik programja szerint középkori állapotok jönnének.
- Energia téren lakossági napelemrendszer kiépítésének támogatása (van rá EU forrás!), Paks bővítését elfelejteni, az EU északi tagországai felesleges zöld energiái hamarosan olcsón elérhető válnak, valamint - 40 év után - 2016-ra jön az olcsó USA palagáz, palaolaj (ennek idejét az ukrán helyzet jelentősen felgyorsíthatja).
- Mezőgazdaságról leírtam hogyan lehetne a gazdaságokat állami szinten segíteni.
- Cikknél maradva a földek: Külföldi csak állami földeket bérelhetnének, olyan feltétellel, hogy termelésre kötelezném, s nem mint most, Orbán új földesurai földalapú támogatásokból szépen megélnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.