A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) legalább 60 ezer forintos garantált alapnyugdíjat biztosítana – közölte Szili Katalin, a szervezet elnöke hétfőn Nagykanizsán.

A KTI vezetője a mozgalom helyi képviselőjelöltjével tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nem tartható, hogy "kényszervállalkozók és közmunkások képezzék Magyarország dolgozóinak gerincét". Nekik néhány év múlva alig 25-30 ezer forintos nyugdíjuk lesz, "ami az éhenhaláshoz is kevés".

A KTI legalább 60 ezer forintos garantált alapnyugdíjat biztosítana mindazoknak, akik önhibájukon kívül vagy családi helyzetük okán kerültek lehetetlen helyzetbe – tette hozzá Szili Katalin.

A volt házelnök beszélt arról, hogy pártjának egyéni jelöltjei között és országos listáján is több mint 30 százalék a nők aránya, ami azért fontos, mert a 21. század jelentős kihívásokkal állítja szembe az embereket, ezért "szükség lenne a női empátiára, érzékenységre".

A mostani választási kampányban és az elmúlt esztendők politikájában "gyűlöletstruktúra" alakult ki, nincs párbeszéd, csak egymás megsemmisítése, eltüntetése a legfőbb cél. Az ország óriási problémája "a négymillió leszakadó ember felzárkóztatása", amihez szükséges az együttérzés, "ami ma nem igazán jellemzi a közéletünket" – mondta Szili Katalin.

Mint kifejtette: a KTI programja a kormányzó pártoktól és a balliberális politikusokétól, valamint a problémákhoz "demagóg módon" közelítőkétől is különbözik, s "a méltó emberi élethez" fűződik. A 12 pontban megfogalmazott program része a fiataloknak kínált egyéves gyakornoki lehetőség, illetve az 5, 16 és 20 százalékban meghatározott háromkulcsos személyi jövedelemadó-rendszer.

Nem akarunk olyan országban élni, "ahol a szélsőség és a radikalizmus kap hangot, mert nem képes egyetlen politikai erő sem a szociális problémákon úrrá lenni". A rendszerváltáskor a régi és az új elit három dolgot ígért a társadalomnak, hogy "Európa elhozza a szabadságot, a piacgazdaság a jólétet, a többpártrendszer pedig a demokráciát" – hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: ha már valakik azt mondták, hogy senkit nem hagynak az út szélén, akkor tegyék is meg. "Nem lehet kizárólag rezsicsökkentéssel segíteni, átfogó intézkedésrendszer kell", amely különbséget tesz azok között, akik akarnak dolgozni, vagy az életformájuk az, hogy nem kívánnak dolgozni.

Szili Katalin nagykanizsai sajtótájékoztatóját megelőzően a belvárosban tett sétát Barna Magdolnával, a Zala megyei 3. számú választókerület KTI-s országgyűlési képviselőjelöltjével. Róla a tájékoztatón elmondta: a három zalai választókerületből ő az egyedüli jelöltjük. Gyermekével egyedül él, korábban házi ápolóként tevékenykedett, jelenleg a vendéglátóiparban dolgozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.