A Jobbik több eszközt is bevetne az úgynevezett "öregezés" ellen, s kiemelt figyelmet fordítana a kiszolgáltatott csoportok elleni bűncselekmények felszámolására.

Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte, hogy az "öregezés" szó egyáltalán létezik és bizonyos bűnözői körök idős és védtelen embereket lopnak meg, rabolnak ki, s ha ellenállnak, sok esetben meg is gyilkolják őket. Úgy vélte: a helyzet az elmúlt négy évben sem javult, néhány száz vagy ezer forintért is megtámadják az időseket az utcán vagy otthonukban, s ez ellen minden eszközzel fel kell lépni.

A jobbikos politikus bírálta, hogy a kormány 50 ezer forintra emelte a szabálysértési értékhatárt, szavai szerint egy vidéki háztartásban alig van olyan tárgy, aminek az értéke ezt meghaladja. Kiemelte: pártja kormányra kerülése esetén ötezer forintra csökkenti a határt és zéró toleranciát hirdetnek a gyermekek, nők, idősek elleni bűncselekmények elkövetőivel szemben.

A Jobbik GPS-alapon működő állapotjelzőt is adna az időseknek, amellyel egészségügyi problémáikat vagy bűncselekményeket jelezhetnek.

Staudt Gábor elmondása szerint nem a statisztikákat akarják kozmetikázni, hanem a közbiztonságot megteremteni, s elfogadhatatlannak tartják, hogy a rendőrök járőrözés helyett a traffipaxok mögött állnak. Fontosnak nevezte a térfigyelő kamerarendszerek bővítését és a börtönrendszer átalakítását is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.