Minden termelő beruházás kedves az országnak, mert hozzásegíti ahhoz, hogy termelési központtá váljon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Nyíregyházán, a dán Lego-csoport új gyárának átadóján. Az új gyár mintegy 200 millió euró (60 milliárd forint) értékű, zöldmezős beruházás keretében épült fel.

A kormányfő méltatta, hogy az új, óriási méretű üzem példátlan gyorsasággal, egy év alatt épült meg, annak ellenére, hogy a világ egyik legmodernebb csarnoka.

Lego gyárat adott át Orbán

Orbán Viktor szép dolognak tartotta, hogy a Lego-gyár mind a mai napig egy családi vállalkozás, és kijelentette azt is: Dánia Magyarország barátja, „mindig támogatott minket, és ehhez a beruházáshoz is kellett egy hagyományosan jó dán-magyar barátság".

Lego gyárat adott át Orbán

A legkorszerűbb technológiákkal ellátott, modern rendszerekkel felszerelt új komplexum mintegy 100 hektáron helyezkedik el, a gyártórészleg területe 122 ezer négyzetméter.

A fejlesztés révén 250 új munkahely jött létre, ezzel együtt a Lego összesen 1500 munkavállalót foglalkoztat. Az új üzem a nyíregyházi ipari parkban 2008 óta működő gyárat váltja ki. A beruházást a Lego saját erőből finanszírozta.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
Majdnem elfelejtettem! (elnézést a nagybetűkért de nagyon fontos)

A BERUHÁZÁST a Lego SAJÁT ERŐBŐL finanszírozta.

Tehát mit keres ott a stadionos tahó??? Egy büdös fillért nem adott aztán odapofátlankodik? Én a gyár tulajdonosai helyében a biztonságiakkal kivezettettem volna, hiszen közismert köztörvényes rablóról van szó!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Álljunk össze mint két kicsi legó.

A pofátlan pávatáncos megint oda ment dicsekedni amihez semmi köze. A legó gyárat nem ő hozta ide. Azzal dicsekedjen a rohadék hogy hány arab befektető telepített ide gyárat. Ott avatgassa a semmit ugyanis 0 arab befektetés érkezett a 4 év alatt pedig elég sűrűn rohangált ki keletre.
kkalman
Ez a 250 munkahely elég messze van az egy milliótól. ráadásul a kormánynak ehhez semmi köze. A LEGO a már meglévő gyárát bővítette, saját erőből.
Ha a pávatáncosnak lenne csak egy kis önkritikája, oda se ment volna.
Ja, nemcsak gerince, de önkritikája sincs.
bretagne
@análisdrabális: És ahogy belenéz a kamerába, hogy vajon veszik-e (senki más, csak ő).
Olyan bamba arcot vág, hogy nevetséges.
tivoli
@análisdrabális: Na de kérem! A lehetőség Ön szerint smafu? Mondhatta volna a mini elnökünk azt is, hogy márpedig ide ne!
De jól ez így kampányidőszakban.
Zsuga
Remélem tervezik egy olyan legókészlet legyártását is, amiből Viktorunk lesz kirakható!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.