Kövér László szerint az április hatodikai választás tétje az is, hogy "rabok leszünk, vagy szabadok". Az Országgyűlés elnöke ezt a Fidesz-KDNP tiszaújvárosi kampányrendezvényén mondta péntek este.

A fideszes politikus szerint a reálisan gondolkodók április hatodikán arra a munkára fognak szavazni, amelyet az Orbán-kormány az elmúlt négy évben elvégzett, és amelyet folytatni szeretne.

Kövér László – aki Mengyi Roland, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje mellett kampányolt – több mint ezer ember előtt, a Békemenetre utalva úgy fogalmazott: szombaton egy utolsó "kivonulással" jelezzük, hogy mit kíván a magyar nemzet.

Kövér: rabok leszünk, vagy szabadok

Mint mondta, újabb bizalmat kérnek a szavazóktól. "Az elmúlt négy évben, amit ember megtehetett, megtettük, voltak botlások, tévedések, de (...) van eredmény" – hangsúlyozta a politikus.

A házelnök szerint 2002-ben azt hitték, hogy az a választás már lefutott, a Fidesz megnyeri, ám nem ez történt, "lélekben sokan voltunk, ám az urnáknál kevesebben". Hozzátette, most, ha az ország nem akarja, hogy a magyar történelem ismét az újra kezdésről szóljon, akkor egyetlen dolgot kell tenni, a folytatásra szavazni.

Kövér László szólt arról, hogy az elmúlt négy évben a padlástól a pincéig átépítették és megújították az országot, az Országgyűlés több mint hétszáz olyan törvényt alkotott, amely az átalakításról szólt.

Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben nemcsak a gazdaság volt romokban és a pénzügyi helyzet volt zilált, hanem az állam hevert romokban, nem működött, az "állam a morális szétesés szélén állt". A szakadék széléről hozták vissza az országot, az összeomlástól mentették meg, ismét emelkedő pályára állították a hazát, "ismét felemelt fejjel járhatunk ebben a hazában" – hangsúlyozta.

Most nem lehetünk olyan óvatlanok, hogy visszaengedjük őket a hatalomba – utalt a szocialistákra.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a rendezvényen úgy fogalmazott: nagy megmérettetés előtt áll az ország, "ez egy mérföldkő lesz, hogyan folytatódik a jövő".

Mint mondta: 2010 egy nagy választóvonal volt az országban, a szavazók döntése értelmében kétharmados többséggel alakíthatott kormányt a Fidesz-KDNP szövetség, amely az elmúlt négy évben komoly eredményeket ért el. Ezek között említette egyebek mellett a rezsicsökkentést, az ország gazdasági-pénzügyi stabilizálását, a minimálbér emelését, az egészségügy, az oktatás, a közbiztonság javítását, a munkahelyvédelmi akció-tervet.

Folytatni kell ezt az utat – jelentette ki, hozzátéve: április hatodikán a jövőnkről szavazunk, mindannyiunkról, a közös tetteinkről.

Mengyi Roland, aki jelenleg a térség országgyűlési képviselője, azt mondta: nagy a tét, az, hogy folytatódik-e tovább az, amit az elmúlt négy évben a kormány elkezdett, vagy visszatérnek azok, akik tönkre tették, fülig eladósították az országot.

A szocialisták legnagyobb bűnének azt nevezte, hogy "megroppantatták gerincünket, sárba tiporták becsületünket" –, majd azt hangoztatta: a szocialisták 2002 és 2010 között azt mondták, térdre!, mi 2010-től azt mondjuk: talpra! Ugyanakkor nem szabad lebecsülni a szocialistákat – hívta fel a figyelmet.

A politikus Borsod-Abaúj-Zemplén megyét az ország zászlóshajójának nevezte. Mint mondta: ha ez a hajó elsüllyed, az ország is elsüllyed, az a "kötelességünk, hogy megvédjük a megyét, az országot, nem szabad vissza adni a szocialista országrontók kezére".

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Ez a paraszt befertőzi a szülővárosomat...

Egyébként hogyan jött össze az az ezer fős tömeg? Úgy mint a múltkoriban, amikor a bájerzsóttis agymenésre öt teletömött busszal hozták a "vezérszurkolókat" akik járják körbe velük az országot?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bubu1
@análisdrabális: Az orrából kinövő szőrzetet látom nem tudja megoldani évtizedek óta.
"Laci, te nagyon hülye vagy, de legalább nem szégyelled!"
szabodenesnk.hu/?p=598
Desischado
@A Tündik bündije: Tündi, ez nagyon jó volt! De azért az szomorú, hogy igazad is van!
Desischado
@Szvetlana: De a szivemből szóltál! Van bőr a képén a Nemzeti dalt idézni!!! Előtte mossa ki, sőt fertőtlenítse ki a büdös száját, és még akkor sem érdemli meg, hogy nagy költőnk csodálatos sorait idézze! Az én lelkemet is nagyon sérti!
Desischado
Most az egyszer tényleg beletrafált! Remélem, mi leszünk végre szabadok, ők meg rabok! És tényleg nagy nekik a tét! A mondat helyesen így hangzott volna: "Rablók leszünk, vagy rabok? ez a kérdés, válasszatok!"
bakegya
Hát én választok .de mást...te meg magyarázkodhatsz-de csak az adóhivatalnak a bandáddal együtt a siratófalnál.
evacica
Ha a fideasz marad, biztos az utóbbi, azaz rabok és kiszolgáltatottak! Még többen jutnak koldus botra a fidesz jóvoltából!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.