Tegnap sem, és ma sem küldött tudósítót a kézivezérelt távirati iroda arra a sajtótájékoztatóra, amelyet ellenzéki politikusok tartottak Rogán Antal ingatlanügyéről.

Az MTI az elmúlt hetekben szorgalmasan tudósított minden olyan fideszes megszólalásról, amelyik az MSZP volt elnökhelyettese, Simon Gábor millióit érintette, és az ugyanott szerkesztett közmédia híradói sem múlnak el adásonként legalább egy simongáborozás nékül.

A közpénzből fenntartott nemzeti hírügynökség ugyanakkor Rogán Antal hirtelen felbukkant 240 négyzetméteres luxuslakását nem tartja hírértékűnek, így ma sem küldött tudósítót az ezt firtató sajtóeseményre, amelyen ellenzékiek bejelentették: vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek a Fidesz-frakcióvezetője ellen.

Nem érdekli az MTI-t Rogán luxuslakása

Rogán vs. Simon 0-43

Az Index összesítése szerint a Simon-ügyről az MTI-adatbázisban összesen 13 olyan Fidesz-KDNP-s sajtótájékoztatóról található tudósítás, amit direkt a Simon-ügy miatt hívtak össze, emellett olvasható még 5 fideszes közlemény is az ügyről. További 14 olyan cikket találtunk, amelyben egy fideszes politikus csak úgy mellékesen megemlítette egy sajtótájékoztatón vagy lakossági fórumon az ügyet, az MTI pedig megírta, és 14 egyéb, az ügyészség vagy a mentelmi bizottság bejelentéseihez kapcsolódó cikkük volt még a baloldali pártok és a Jobbik megszólalásait taglalókon kívül. Az MTI-nek még egy olyan cikkbe is sikerült belecsempészni a Simon-ügyet, ami a Fidesz-fórumokon dolgoztatott közmunkásokról szólt – írja az Index.

Rogán Antal 240 négyzetméteres lakása viszont tabu.

Azért hallgatják el, mert függetlenek

Ferencz Gábor, az MSZP sajtófőnöke levélben kérte számon az MTI-t. Szabó László Zsolt az MTVA megbízott vezérigazgatója erre úgy válaszolt: "a pártok, politikai szervezetek továbbra sem szólhatnak bele sem a független hírügynökség, sem pedig a közmédia műsorszerkesztésébe, ezért engedelmével a szerkesztésre vonatkozó észrevételeivel nem kívánok foglalkozni".

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Független média. Függetlenül attól, hogy a fideszben mennyit lopnak, csak a baloldali még nem bizonyított vádakról szólnak a hírek. De ez megy a rádióban is.
Desischado
Méghogy független média! röhögnöm kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.