A "kormányváltó erők" miniszterelnök-jelöltje szerint elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott az Orbán-kormány.

Mesterházy Attila MSZP-elnök szerdai Veszprémben tartott választási fórumán, mintegy négyszáz ember előtt azt mondta: megvan a kormányváltó hangulat, már csak az a kérdés, hogy hányan mennek el szavazni és "hányan húznak bazi nagy ikszet a jelöltjeinkre".

Úgy vélte, rendhagyó kampányban kell leváltani a kormányt, például azért, mert a közpénzből finanszírozott közmédia nem pártatlan, nem semleges, az MTI pedig válogat a hírek között, és így a Rogán-ügyről nem tájékoztat.

Mesterházy: elszegényesedést hozott az Orbán-kormány

Szintén a kampány furcsaságának és igazi hungarikumnak nevezte, hogy a kormánypárt tüntet az ellenzék ellen – utalva arra, hogy választási fórumain fideszes tüntetők várják.

Ez a kormány elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott ennek a nemzetnek – összegezte a kormányzat tevékenységét Mesterházy Attila.

Az elmúlt hatvan évben nem voltak ilyen rossz szociológiai mutatói az országnak: tíz emberből nyolcnak romlott az életszínvonala, az Európai Unió statisztikái szerint 3,3 millió ember szegény ma Magyarországon, az OECD jelentése szerint az emberek 31 százaléka éhezik, és a tagállamok közül Magyarország volt az egyetlen állam, amely csökkentette a szociális kiadásokat – sorolta az MSZP elnöke.

Mint mondta, ha kormányra kerülnek, emelik a nyugdíjakat, visszaadják a rokkantnyugdíjasok jogosultságait, felülvizsgálják a földpályázatokat, liberalizálják a cigarettapiacot és javítják a nők foglalkoztatását.

Családegyesítő politikát is ígért, hogy aki elment külföldre, az hazajöhessen és itthon tudjon megélni. Közölte, hogy tandíjmentesség lesz a felsőoktatásban, zéró tolerancia a családi erőszakkal szemben, a minimálbért nettó 100 ezer forintra emelik, a rezsicsökkentést igazságossá teszik és megszüntetik a gyermekéhezést.

Évi 24 ezer forintos gyógyszertámogatást kapnak az időseknek, 250 ezer új munkahelyet hoznak létre a valódi gazdaságban, a mikrogazdaságoknak pedig adókedvezményeket adnak – sorolta.

Mesterházy Attila színpadra lépésekor virágcsokorral köszöntötte feleségét születésnapján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.