Orbán Viktor és a főváros legújabb büszkeségét, a választás előtt éppen 3 nappal átadott Várkert Bazárt is teljes egészében az Európai Unió finanszírozta – derül ki az Európai Bizottság magyarországi képviseletének közleményéből.

Ybl Miklós születésének 200. évfordulójára megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a budapesti Várkert Bazár. A felújítási munkálatokat 100%-ban az Európai Unió finanszírozza – írják. A közlemény szerint a Várkert Bazár fejlesztéséhez az EU az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Programja keretében 6,7 milliárd forint támogatást nyújt.

A megújult épületkomplexumot ma délelőtt, nyilvános avatóünnepség keretében adták át a közönségnek, majd ezt követően négynapos programsorozattal ünneplik a kétszáz éve, április 6-án született tervezőt, Ybl Miklóst, és a megújult műemléket. A felújítás második üteme várhatóan a nyár végéig fejeződik be.

100%-ban uniós forrásból újult meg a Várkert Bazár

Orbán Viktor kormányfő az avatóünnepségen azt mondta: a Várkert Bazár felújításával egy harminc éve éktelenkedő szégyenfoltot sikerült eltüntetni a magyar műemlékvédelem történetéből.

A Világörökség részét képező épületegyüttes 1996 óta a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékének egyike volt. A fejlesztés célja nem csupán műemléki rekonstrukció, a Várkert Bazár hasznosításával új kulturális szolgáltatásokkal is gazdagodik a főváros. Ennek köszönhetően a Várbazár felújítása után a projektgazdák évi 250 ezer látogatóra számítanak.

Az uniós pénzből megvalósult beruházás fontos nemzeti érték megőrzését tette lehetővé. Szintén uniós pénzből újult meg a magyar történelem és kultúra több jelentős helyszíne, többek között a Zeneakadémia, a fertődi Esterházy-kastély, a siklósi és a diósgyőri vár és a pécsi Zsolnay-negyed is.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gomez
És még minden más! Persze nem Orbán két szép szeméért kapjuk. Nagyon sokkal tartozik nekünk Európa Trianon után, gondolom ez a fajta vezeklés is benne van. Nem kell harcot hirdetni ellenük mert egy idő után megunják a bolha ugrándozását! Örülök hogy egy szép épülettel gyarapodott az ország! és nem Budapest!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
fúúúújjjjj unió...nem leszünk gyarmat...stb
nezelodo
Volt már ilyen a történelemben és bizonyos hazánkfiainak jól jött az elnyomók pénze. Bennem akkor dőlt össze a szép világ, amikor megtudtam, hogy a március 15-én ünnepelt egyik szabadsáharcosunkat Haynau ajándékozta meg egy kisebb kastéllyal, nyilván az sem a sajátjából.
análisdrabális
jobbikos és fidesznyik agyhalott terheltek!! Ilyenkor ugye felköptök és alá álltok szépen??
UGYE??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.