Az MSZP a Fidesznél jobban fog szerepelni a választáson – jelentette ki Szanyi Tibor, a szocialisták országgyűlési képviselője csütörtökön Dunaújvárosban, a "kormányváltó erők" jelöltjének kampányrendezvényén.

Szanyi Tibor várakozásai szerint az előrejelzésekhez képest "nagyon-nagyon sokan meg fognak lepődni".

"Bármilyen megoldásra inkább bólintanék, mint azokra a várakozásokra, amelyeket a közvélemény-kutatások sugallnak" – fogalmazott. Úgy vélekedett, hogy a "kormányváltók szövetsége" többségbe fog kerülni az egyéni körzetekben, Budapesten egészen biztosan.

"Hogy aztán milyen ramazuri lesz, azt nem tudom, mert vannak ezek a kamupártok, amelyekre +rámértek 1-2-3 százalékokat+, amit én egyszerűen nem hiszek el" – mondta. Szerinte ezek zavaros közvélemény-kutatások, és területileg is szélsőséges eredmények lesznek.

Szanyi Tibor kiemelte: a vasárnapi, operaháznál rendezett baloldali nagygyűlés óta "felszakadt az emberekben a korábbi tartózkodás", és egyre kevésbé mondják, hogy félnek kifejezni pártpreferenciájukat. Jelezte: mindenki nagyon készül arra, hogy leadja voksát.

Az ellenzéki képviselő aggodalmát fejezte ki a választás körülményei miatt, mert szerinte 10-20 százalékban nem stimmelnek az ajánló aláírások, 10-20 százalékban érvénytelenek a határon túli szavazatok és hasonló anomáliák vannak a mozgóurnák előzetes adategyeztetésein is, nincs auditálva a választások számítógépes háttere. Úgy véli, ezek "mérhetetlen bizonytalanságot" ébresztenek az emberekben.

Magyar András képviselőjelöltről Szanyi Tibor elmondta: nincs kétsége a győzelme felől, de "minél többen menjenek el szavazni, hogy még jobban nyerhessen".

Magyar András hangsúlyozta, hogy október óta a Fejér megyei 4-es választókerület kilenc településén az aktivistákkal együtt sokat dolgoztak. Azt mondta, az utolsó pillanatig kampányolni fog, és nyerni fog a körzetben.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@tavaszi: Talán tudsz valamit. A "bukta kész van" ez azt jelenti, hogy kész van a forgatókönyv és garantált választási manipulációk eredménye ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kopeba
Még a végén a szocik be se kerülnek a parlamentbe, még a kétfarkú kutyapártra is többen szavaznak majd . Remélem az SZDSZ és az MDF sorsára jutnak.
kopeba
Ha még egyszer ebben az országban a Bokros miniszter lenne kevesebb ember maradna az országban mint a tatárjárás után.
coni
Csak kormányváltással lenne lehetőség egy új politikai elit kikényszerítésére. A Fidesz kormány mellett nem fog megerősödni egy új politikai erő, de ha vissza áll a demokratikus rend akkor van még esély rá, főleg, hogy a Fidesz lehetővé tette, hogy könnyen bekerüljön egy új párt a választási rendszerbe.
Különben nézhetjük őket még 20 évig.
Pisti271
@tavaszi: Nem tudom hogy jön ide, de néhány éven keresztül tényleg sakkoztam
versenyszerűen. A sakkban a mérkőzéseket a legritkább esetben játszák a mattig.
Játék közben mindig van egy pont, mikor az egyik állás annyira meggyengül, hogy
onnan már nem lehet nyerni.
A választási regisztráció ötlete volt az, amikor a magabiztos Fidesznél megjelent
a gyengeség. Kár hogy nem erőltették végig, óriási botrányokat szült volna.
EcsiAntal
@tavaszi: Vegyünk neki kannás bort --ez egy mutogatnivaló barom ---most kit fogsz hibáztatni --de elismerem egyben igazad volt --hogy GYurcsány egy beteges barom --de utána mégis a seggét nyaltad --jellemtelen szar ember vagy ..
kacsa0707
@EcsiAntal: Saját magát, mert nem ivott eleget, hogy ne lássa a végeredményt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.