A földalapkezelő elkezdte beszántatni a kishantosi gazdaság növényeit szombat hajnalban, a táblákhoz vezető utakat lezárták – számolt be a hvg.hu Ács Sándornéra, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjére hivatkozva.

Ács Sándorné az MTI megkeresésére megerősítette a hvg-nek mondottakat. Az MTI-nek úgy fogalmazott: óriási károkozás zajlik a nemzeti földalapkezelő felügyelete mellett.

A 452 hektáron 21 éve vegyszermentesen gazdálkodó Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője a hvg-nek azt mondta: "győzött a kétharmad, megindultak a gépek". Ismertette: hajnalban arról értesítették barátai, hogy a Kishantos Vidékfejlesztési Központ által kezelt 21 földrészleten megindultak a munkagépek, elkezdték beszántani a növényeket, a földekhez vezető utakat pedig lezárták.

A kishantosi gazdaság 452 hektár állami földterületen folytatta tevékenységét, amelynek bérleti joga tavaly októberben lejárt. A földterület hasznosítását a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet döntése értelmében 8 gazdálkodó, illetve gazdasági társaság kapta. A döntéssel végveszélybe került a földek biominősítése, a kapcsolódó uniós támogatás, és teljesíthetetlenné az ezzel járó kötelezettségek: Kishantos pedig föld híján megszűnik – írta a hvg.hu.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ védelmében civil szervezetek, az LMP és az általános jogok biztosa is felszólalt, a Greenpeace Magyarország pedig büntetőfeljelentést tett a rendőrségen febuárban hűtlen kezelés miatt.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karaj
Ilyenkor én szégyenlem magyarságomat , pedig a FIDESZ szerint nem is vagyok magyar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gödörben
A bírtokvédelmi jog hol van, amig megy a huza-vona??? A bíróság miért nem intézkedik hivatalból és "kivételesen gyorsan". A földön addig is dolgozni kell, nem csak a milliós támogatást felvenni, mint azok akiknek a zsebébe vándorol munka nélkül a mi pénzünk. Bocs a buta kérdésért, hisz itt már jog nincs csak szabad rablás.
bögöly
@Hellcat: Nem "bántásiból" írtam.

Nagyobb támogatást kellett volna adni a Jobbiknak.
Ennyi.

Ui:- a vidéki lakosság nem fog kibírni 4 évet a rókaképű belügyér "Itt rend van" jelszavával.
Adja Isten,hogy most az egyszer ne legyen igazam.

A témához:- 80.000 Ft a földalapú támogatás hektáronként.
37 millióért vágták tönkre a mintagazdaságot??
A jó életbe!
Szóltak volna időben összedobtunk volna annyit,hogy a "nyertes" ne veszítsen.
Még mindig nem késő!
Adjon egy számlaszámot Kishantos,úgy éljek akár beszállok a "jóvátételbe"!
Hellcat
@bögöly: Én gondoltam adok nekik egy esélyt de már most kezdem megbánni... az Eu parlamentes termen pörögnek miközben idehaza sokkal fontosabb dolgok vannak.
Dr. Felipe
Csak szólok hogy ilyenért a fideSS által agyon majmolt horthy rendszerben akasztás járt.
bögöly
@Hellcat: Ne bánd meg!
Soha nem tudhatod,hogy mikor lesz szükség egy "megbízható ellenfélre"!D
kukac50
Ezt egy normális demokratikus államban nem tehették volna meg emberek,de egy Orbanisztán diktatúrában elfogadott! Azt kellene felakasztani egy villanyoszlopra intő példának, aki ezt elrendelte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.