Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége (FAKOOSZ) azt javasolja, hogy a háziorvosok lehetőség szerint naponta legfeljebb ötven beteget lássanak el.

Fekete Imre, a FAKOOSZ alelnöke a szövetség balatonfüredi XXIII. országos gyűlésén tartott szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: jelenleg akár napi 70-80 beteg is megfordul a háziorvosi rendelőkben. Ahhoz, hogy az orvosok több időt fordíthassanak egy-egy betegre, és így emelkedjen az ellátás színvonala, azt javasolják, hogy az előjegyzett, valamint előjegyzés nélkül érkező betegek száma összesen ne haladja meg a napi ötvenet.

Hozzátette: ezt és több, az alapellátás átalakítására tett javaslatot még megvitatják a szövetség tagjaival, azután terjesztik az egészségügyi kormányzat elé.

Tájékoztatása szerint a szövetség megvitatja azt az elképzelést is, hogy az ingyenes ellátást a biztosított negyedévente legfeljebb ötször vehesse igénybe. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a krónikus betegek három hónapra elegendő gyógyszerrel elláthatók, így az ő esetükben is elég lehet, ha az orvosi kontrollal egybekötött gyógyszerírás kívül négyszer keresi fel a beteg az orvosát.

Az alelnök kitért arra is, hogy a gyűlésen értékelték, hogy az elmúlt négy évben a szövetség javaslatai közül hány teljesült.

Azt mondta: nem emelkedett jelentősen az egy főre jutó egészségügyi kiadás összege, az alapellátás nem kapta meg az azonnali, 40 százalékos emelést, csak 26 százalékot, ugyanakkor a háziorvosok eszköztámogatása megvalósult.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is csaknem 180 háziorvosi praxis betöltetlen, és mindeddig sikertelenül kérték, hogy a háziorvosoknak ne kelljen iparűzési adót fizetniük.

A pénteken kezdődött gyűlés szombaton szakmai továbbképzést kínált, egészségpolitikai fórumot tartottak, vasárnap a tanácskozás szakmai előadásokkal folytatódik.

129 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Mi van akkor, ha a 21.-ik alkalomnál kapok szívinfarktust és momentán nincs nálam 50 ezer ft. ? Megmentenek, vagy dögölhetek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alte trottel
@dömdödöm: Hány éves vagy, királyfi?
Desischado
@SpamKontroll: Képzeld, el, te szerencsétlen, nem ülök egész nap a gép előtt, mert más dolgom is van, csak este, és kapaszkodj, munkát is próbálok keresni, de NINCS! Mit dumálsz te nekem itten, sz@rt se tudsz rólam! Bocsesz, hogy nem tapsolok ennek a maffia bandának, mert tőlem csak elvett, és romlásba dönti a hazámat! Neked kéne elhallgatnod!
Desischado
@Vizual: Köszönöm! Egyébként ne fogadjon, mert semmi sem jön be azok közül, amikben fogadni akart, a személyemet illetően. És persze hogy egy fideszes nyalonc! Ráadásul, sötét mint az éjszaka! Értékteremtő munka! Aki dolgozik a családjáért, az értéket teremt, de nem fizetik meg! Akkor meg hogy fizesse be a számlát, ha nincs munkahely és fizetés?
JAJMÁR
Vajon mit írhatott a 'bumeráng', hogy kitiltották? Pedig szívesen helyretesszük mi amikor kell, egyébként meg hiányzik innen :(
gödörben
Majd az internettel gyógykezeljük magunkat. Már most is van ilyen, mert az orvos drága, nem lehet betegállományba menni, mert megszünik a munka. Kiváncsi leszek a krónikus betegekkel mit csinálnak, mikor sokaknak még gyógyszerre sem futja, majd fizet az ellátásért? Had hulljon a magyar. Minek fizettetik a TB- tőlünk és minek fizet a dolgozók után a munkahely is?
SpamKontroll
@Desischado: Miért is kéne elhallgatnom?

Gondolom, hogy az "értékteremtő munka" kifejezéstől ledobta az agyad az ékszíjat..
Mert ilyenről még nem hallottál, csak gyári munkáról... Ami már rég nincsen, csak te még nem értetted meg az elmúlt 25 évben..

Mellesleg, ha ilyen alkalmazottam lenne, aki ennyit nyavalyog kirúgnám a cégtől és repülne, mint a győzelmi zászló..

A hozzáállásod már eleve rákkeltő és nem a Fidesz hibája, hogy ott tartasz, ahol tartasz, hanem csakis a tied!

"Akkor meg hogy fizesse be a számlát, ha nincs munkahely és fizetés? "

Nem érted meg, hogy sohasem lesz már annyi munkahely? Főleg nem az ilyen fröcsögő tehetetlenségeknek, mint te!!!

Kinek kell egy ilyen rákkeltő, aki csak ontja magából a szitkokat, de magába sohasem néz?

Segíts magadon, Isten is megsegít!

Nem én találtam ki!

Befejeztem veled, mert már régen nem érdemled meg senki idejét...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.